Τοπικές Ειδήσεις

Αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού εκμετάλλευσης της παραλίας «ΕΛΛΗ»

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του δήμου Ρόδου κατά μιας ημεδαπής και κατά εδρεύουσας στη Ρόδο εταιρείας Ι.Κ.Ε., προσέφυγε μια κάτοικος Καρδαμά Ηλείας για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης ομπρελών στο ΕΛΛΗ!
Με την πρόθεση συμμετοχής και διεκδίκησης εκμισθούμενων τμημάτων παραλίας για τουριστική χρήση εντός των διοικητικών ορίων του δήμου της Ρόδου, η ειδική της πληρεξούσιος αποπειράθηκε να δηλώσει συμμετοχή στον διενεργούμενο την 9η Ιουλίου 2020 ανοιχτό προφορικό διαγωνισμό, που διενεργούσε ο Δήμος Ρόδου, πλην όμως, όπως ισχυρίζεται, με άσκηση σωματικής βίας εντός της αίθουσας διενέργειας του διαγωνισμού, να καταλήξουν εις τους δεύτερη και τρίτο των καθών εις την τιμή πρώτης προσφοράς, ελλείποντος κάθε άλλου διαγωνιζόμενου και κάθε άλλης προσφοράς, επί τη προφανή βλάβη της ίδιας ως προτιθέμενης να διαγωνισθεί και να διεκδικήσει την εκμετάλλευση τους, του δήμου Ρόδου και του ελληνικού Δημοσίου δια τίμημα, κέρδη, φόρους, ΕΝΦΙΑ και φόρο Προστιθέμενης Αξίας που θα αποκέρδαιναν το ανωτέρω Ν.Π.Δ.Δ. και το Ελληνικό δημόσιο. Συναφθείσας της επακολουθήσασας Συμβάσεως, κατέστησαν αυτοί μισθωτές για τριετία αρχόμενη από του μηνός Ιουλίου 2020.
Διατείνεται ότι η πρώτη προσβαλλόμενη 4/2021 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 του Νομού Δωδεκανήσου απέρριψε ως αβάσιμη την με αριθμό 52/13-10-2020 προσφυγή της και διέλαβε εις τις σκέψεις της τα ακόλουθα: «Ο λόγος ακύρωσης της απόφασης αυτής επειδή κατά τους ισχυρισμούς της προσφεύγουσας δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή της εντολοδόχου της στη δημοπρασία, για τους λόγους που εκθέτει στην προσφυγή της, είναι αβάσιμος και δεν επηρεάζει το κύρος αυτής, αφού ανεξάρτητα από τις αψιμαχίες στο εξωτερικό του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπως προκύπτει από τις έγγραφες απόψεις του Δήμου Ρόδου, που προαναφέρονται, η επιτροπή του διαγωνισμού τηρώντας τα μέτρα ευταξίας, με την παρουσία αστυνομικής δύναμης, που διασφάλιζε την ελεύθερη προσέλευση κάθε ενδιαφερομένου, μετά την αναταραχή που παρουσιάσθηκε κατά την έναρξη της διαδικασίας στις 9 π.μ., διεξήγαγε τη δημοπρασία κατά τους διαλαμβανόμενους στη με αριθμ 2/30661 /30-6- 2020 διακήρυξη όρους. Εξάλλου οι ισχυρισμοί της προσφεύγουσας περί αποκλεισμού της από τη διαδικασία της δημοπρασίας, προβάλλονται αλυσιτελώς ενώπιον της παρούσας Επιτροπής, εφόσον από την επισκόπηση του φακέλου που διαβιβάστηκε σ’ αυτήν, προκύπτει ότι ‏ουδόλως αναφέρεται στην προσφυγή εάν η εντολοδόχος της προσφεΰγουσος προσήλθε στην αίθουσα διεξαγωγής της δημοπρασίας, φέρουσα όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί η διακήρυξη στο άρθρο 4 αυτής και μάλιστα ξεχωριστά για κάθε δημοπρατούμενη θέση, εν όψει του ενδιαφέροντος της προσφεύγουσας για έξι (6) τμήματα της παραλίας ΕΛΛΗ πόλεως Ρόδου, συνοδευόμενη μάλιστα από αξιόχρεο εγγυητή, ώστε να συμμετάσχει παραδεκτώς στη δημοπρασία, ούτε δε αναφέρεται στην προσφυγή αν η εντολοδόχος..».
Η ίδια διατείνεται ότι την 9η Ιουλίου 2020 μόλις εντολοδόχος της εισήλθε στην αίθουσα όπου επρόκειτο να λάβει χώρα η δημόσια φανερή και μάλιστα προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση χρήσης των παραλιών κάποιο άτομο το οποίο κατονομάζει και κάποια γυναίκα που την αποκαλούσαν (ηλικίας περίπου 60 ετών) την απομάκρυναν βίαια από την αίθουσα, την οδήγησαν στον προθάλαμο και με βία την πέταξαν στο δάπεδο απαγορεύοντας σ’ αυτήν να εισέλθει στην αίθουσα και να λάβει μέρος στη δημοπρασία.
Παράλληλα ομάδες ατόμων που ενεργούσαν οργανωμένα και μεθοδικά σχημάτισαν ανθρώπινο τοίχος εσωτερικά και εξωτερικά της εισόδου της αίθουσας εντός της οποίας διεξήγετο η κατ’ επίφαση δημοπρασία και απαγόρευαν την είσοδο τρίτων ενδιαφερομένων για να λάβουν μέρος στη δημοπρασία πλην των συγκεκριμένων προσώπων που τελικά πλειοδότησαν, που εξ όσων εκ των υστέρων έμαθα εδώ και χρόνια εκμεταλλεύεται αποκλειστικά τις κεντρικές αυτές παραλίες ασκώντας βία και αποτρέποντας με λεκτική και σωματική βία κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος στη διενεργούμενη δημοπρασία γι’ αυτό και κάθε χρόνο το σύνολο των παραλιών στην πόλη της Ρόδου περιέρχεται στην εκμετάλλευση των ίδιων πάντα προσώπων με την τιμή της εκκίνησης της (υποτιθέμενης) δημοπρασίας προς προφανή και πασίδηλη βλάβη του ίδιου του δήμου Ρόδου και του ελληνικού Δημοσίου με αποτέλεσμα την απώλεια άμεσων και έμμεσων φόρων.
Λόγω του κινδύνου που διέτρεχε η σωματική ακεραιότητα της υ, κάλεσε τηλεφωνικά σε βοήθεια τον σύζυγο της αδελφής της (Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.) ο οποίος υπηρετεί στο όμορο προς τον δήμο κτίριο της Αστυνομίας. Μόλις κατέφθασε για βοήθεια της ο γαμπρός της- αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ δέχθηκε, όπως υποστηρίζει, κι αυτός προσωπική επίθεση από τους μπράβους που απαγόρευαν την είσοδο στην αίθουσα που διενεργείτο η δημοπρασία.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου