Τον έκλεψαν τον Ολυμπιακό στο Βόλο (και στην Ξάνθη) κι αυτό δεν αλλάζει!

Τον έκλεψαν τον Ολυμπιακό στο Βόλο (και στην Ξάνθη) κι αυτό δεν αλλάζει!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αποκαθιστά μέσα από το blog του στο gazzetta την πραγματικότητα για τις μεγάλες διαιτητικές αδικίες εις βάρος του Ολυμπιακού.

Ανακοίνωσε λοιπόν η ΚΕΔ της ΕΠΟ τις αναλύσεις που έκανε σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις οφσάϊντ κάνοντας εκ των υστέρων χρήση της γραμμής του VAR. Για να μας αποδείξει ότι στο 90% οι διαιτητές είχαν σωστές αποφάσεις.

Μπράβο τους! Μόνο που η ανάδειξη έξι περιπτώσεων δεν καλύπτει άλλες…66 περιπτώσεις που έκαναν λάθη! Σε φάσεις πολύ πιο καθαρές από αυτές τις όντως δύσκολες φάσεις. Μην τρελαθούμε κιόλας. Εδώ είδαμε αποφάσεις σκανδαλώδεις, όπως φαίνονταν και δια γυμνού οφθαλμού.

Τέλος πάντων, όμως, το θέμα μου δεν είναι αυτό. Είναι ότι με αφορμή την διαπίστωση ότι η γραμμή VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάϊντ στο γκολ του Σουντανί στο Βόλο, έγινε προσπάθεια εκμετάλλευσης προκειμένου να φανεί ότι και καλά ο Ολυμπιακός κακώς είχε ξεσηκώσει όλο αυτό το θόρυβο για τη διαιτησία μετά από εκείνο το 0-0 στο Βόλο!!!

Εγώ λοιπόν λέω ότι η διαιτησία εκείνη την βραδιά ήταν σκανδαλωδώς εις βάρος του Ολυμπιακού, ακόμη κι αν δεχθούμε την εκ των υστέρων διαπίστωση για το γκολ του Σουντανί, στο οποίο υποτίθεται ότι το πάνω μέρος του σώματος προεξέχει του τελευταίου αμυντικού του Βόλου. Διότι, η πεναλτάρα που έγινε υπέρ του Ελ Αραμπί από τον αμυντικό του Βόλου δεν παραγράφεται από πουθενά. Και συνιστά τραγική αλλοίωση του αποτελέσματος. Μιλάμε για πεντακάθαρο πέναλτι που έγινε μπροστά στα μάτια του διαιτητή Φωτιά, με τον διαιτητή VAR Ευαγγέλου να του υποδεικνύει την παράβαση κι ο Φωτιάς με μία πρωτοφανή απόφαση να μην το καταλογίζει, παρότι πήγε και το ξαναείδε κι ο ίδιος στην οθόνη.

Ο πιο γνωστός τηλεκριτικός διαιτησίας, ο Βαρούχας, που μόνο ως φιλολυμπιακός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ήταν κάθετος στην κρίση του στην Αθλητική Κυριακή: Πέναλτι που κατάπιε ο διαιτητής Φωτιάς. Δείτε την απολύτως σοβαρή ανάλυση του Βαρούχα στο 6.10 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=-IYSOPPn22c.

Αν δεν αποτελεί διαμόρφωση αποτελέσματος αυτή η φάση, ποια είναι; Και θέλετε και το άλλο; Η ίδια η ΚΕΔ στο σεμινάριο που έκανε το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη επισήμανε στους διαιτητές ότι έγινε πέναλτι. Με ακόμη δε μεγαλύτερη έμφαση η ΚΕΔ τόνισε ότι υπήρξε καταφανές πέναλτι και σε άλλο παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός στερήθηκε δύο βαθμούς από τη διαιτησία, στο Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0, με το γκρέμισμα του Ελ Αραμπί (πάλι!) από τον γκολκίπερ Άμπαντ, φάση που την κατάπιε κι ο διαιτητής Διαμαντόπουλος!

Επαναλαμβάνω όλα αυτά στο σεμινάριο της ΚΕΔ. Και δείτε κι εσείς το ξεκάθαρο πέναλτι στο 1.32 εδώ https://www.msn.com/el-gr/video/sports/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B5%CF%82-%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82/vi-AAJNpx2

Ας δεχθούμε λοιπόν ότι οι διαιτητές στο Βόλο-Ολυμπιακός 0-0 είχαν δίκιο στο γκολ του Σουντανί! Και τι έγινε; Στο ίδιο ματς δεν έγινε πεναλτάρα πάνω στον Αραμπί; Πώς θα παραγράψουμε δηλαδή την κλοπή δύο βαθμών από το εξόφθαλμο πέναλτι; Κι άλλων δύο στην Ξάνθη; Δηλαδή, φέρνεις δύο 0-0 εκτός έδρας, σου κλέβουν και με τη βούλα τέσσερις βαθμούς και τι θα κάνεις σαν Ολυμπιακός; Αν μη τι άλλο δεν θα φωνάξεις; Δηλαδή θα κάθεσαι και θα βλέπεις να σε σφάζουν;

Στο κάτω κάτω, τι έγινε; Ο Ολυμπιακός στα αρμόδια όργανα απευθύνθηκε και διαμαρτυρήθηκε. Και κινήθηκε στη δικαιοσύνη, ως είχε το δικαίωμα. Η δικαιοσύνη ας αποφασίσει.

Άσχετο: Όλοι το ξέρουμε ότι η γραμμή που βάζουν τόσα χρόνια τα συνδρομητικά κανάλια έχει και περιθώρια λάθους, αν δεν είναι στη σωστή γωνία. Κι ότι εξαρτάται και που μπορεί να στηθεί η κάμερα, αν υπάρχουν όλες οι δυνατότητες στα γήπεδα κλπ, κλπ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η Νόβα...επίτηδες έβγαλε κανονικό το γκολ του Σουντανί στο Βόλο; Έλεος.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1283043573126950912

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.