Τα μεγάλα κανόνια του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και το ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί (photostory)

 Τα μεγάλα κανόνια του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και το ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί (photostory)

Τα τελευταία χρόνια πάντα υπάρχουν οι άνθρωποι που με τα γκολ που σημειώνουν καθορίζουν την τύχη των αγώνων στα ερασιτεχνικά γήπεδα.

Μερικοί από αυτούς είναι διαχρονικοί ενώ έχουν παίξει και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Βάση των αριθμών μπορούμε να θυμηθούμε αρκετούς από αυτούς.

1) Κώστας Άγγος

Το έχει το γκολ μέσα του.  Στις τρεις ομάδες του Βερούλειου (ΑΕΚ. Βύρωνας, Ηρακλής Καβάλας) που αγωνίστηκε πρόσφερε τα μέγιστα στο σκοράρισμα. Πρώτος σκόρερ στην Α` κατηγορία αρκετές φορές. Τώρα εξακολουθεί να αγωνίζεται στην ΑΕΚ Καβάλας.

2) Σάββας Χατζησάββας

Πολλά χρόνια στα γήπεδα με κύριο χαρακτηριστικό ότι μπορεί να πετύχει γκολ από το πουθενά. Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες του νομού μας.

Φέτος συνεχίζει στο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος αν και έχει περάσει τα 40.

3) Κώστας Χαλπέτης

Ο ορισμός του σκόρερ. Από την εποχή του Αετού Ερατεινού μέχρι και τώρα στον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου. Ενδιάμεσα σπουδαία παρουσία στον Κεραυνό Πέρνης ακόμη και στη Γ` Εθνική τη σεζόν 2018-2019.

4) Βασίλης Αθανασάκης

Κλασσική περίπτωση γκολτζή.  Σε όποια ομάδα και να αγωνίστηκε πήγε πολύ καλά στο σκοράρισμα. Τώρα με τον Αρη Πηγών είναι στη 2η θέση του πίνακα. Πολύ καλή παρουσία είχε στον Αετό Ορφανού όπου αγωνίστηκε πολλά χρόνια.

5) Δημήτρης Γιαλαμής

Με τους Αντιφιλίππους είχε σπάσει τα κοντέρ και πήρε μεταγραφή στον ΑΟΚ. Για πολλά χρόνια όμως είναι και πρώτος σκόρερ του Ορφέα στην Α` κατηγορία.

6) Αλέξης Βλάχος

Αν και δεν είναι κλασσικός σέντερ φορ, τα καταφέρνει μια χαρά στο σκοράρισμα όπου και να έπαιξε τα τελευταία χρόνια.

Φέτος είναι πρώτος σκόρερ στον Βύρωνα με σημαντικά γκολ στην προσπάθεια της Καβαλιώτικης ομάδας να αλλάξει κατηγορία.

7) Δημήτρης Καλτσίδης

Στη Δόξα Αμυγδαλεώνα τον γνωρίσαμε. Εκεί είχε πετύχει τα περισσότερα γκολ. Συνέχισε όμως να έχει επαφή με τα δίχτυα τόσο στον Βρασίδα Νέας Περάμου όσο και στον Βύρωνα που αγωνίζεται φέτος.

8) Αντώνης Μαχαιρούδης

Στο Νέστο είναι από τους καλύτερους σκόρερ της ιστορίας του.

Όπου όμως και να έπαιξε φρόντισε να σκοράρει.

Στον Κεραυνό Πέρνης βοήθησε με τα γκολ του να αλλάξει κατηγορία η ομάδα ενώ και στη Δόξα Θεολόγου ήταν πάντα κίνδυνος θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες.

9) Κώστας και Γιάννης Σαουλίδης

Τα αδέλφια Σαουλίδη προερχόμενα από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος όπου και να αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια έκαναν καλά αυτό που ξέρουν, δηλαδή να βάζουν γκολ. Ο Γιάννης την περίοδο 2016-2017 ήταν δεύτερος σκόρερ(15 γκολ) με τον Μ. Α Αντιφιλίππων πίσω από τον Άγγο. Ο Κώστας με τον Παγγαιϊκό πρώτος σκόρερ αλλά και με τον Ατρόμητο Ακροβουνίου.

10) Γιάννης Αγγελίδης

Μάλλον ο καλύτερος σκόρερ της Θάσου μαζί με τον Μουσά τα τελευταία χρόνια.

Τόσο στη Δόξα Θεολόγου αλλά κυρίως στην Αναγέννηση Λιμεναρίων είναι πάντοτε συνεπής στο γκολ.

11) Οδυσσέας  Παπαστεφάνου

Από την Ξάνθη, τον γνωρίσαμε αρχικά στη Δόξα Θεολόγου και μετά σε άλλες ομάδες του νομού μας(Λιμενάρια, Πηγές, Κεραμωτή). Καλός σκόρερ, επικίνδυνος πάντα μέσα στην  περιοχή.

12) Ιάσωνας Παντελίδης

Καλός σκόρερ. Μετά τον ΑΟΚ πήγε στον Ορφέα όπου σημείωσε αρκετά γκολ ενώ στη συνέχεια βοηθάει τον Βύρωνα σε μεγάλο βαθμό στο σκοράρισμα σε κρίσιμα παιχνίδια.

13) Νίκος Μουσάς

Πρώτος σκόρερ στην Α` κατηγορία την σεζόν 2018-2019 με τη Δόξα Θεολόγου αλλά και με  προϋπηρεσία στη Θάσο σε Ποταμιά, Παναγία, Λιμενάρια, Θεαγένη. Αγωνίστηκε ακόμη σε Καλαμαριά και Μακεδονικό. Θα τον ήθελε στο ρόστερ της κάθε ομάδα.

14) Μιχάλης Δούμπλατζης

Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στα Λιμενάρια μετά τον Αετό Οφρυνίου και πάντοτε βρίσκει δίχτυα. Στο τοπικό του νομού μας είχε παίξει και στον Ηρακλή Καβάλας.

15) Ηλίας Βεζυρόπουλος

Πρώτος σκόρερ στον φετινό πρωτάθλημα της Α` κατηγορία με τη φανέλα του Μ. Α Ορφανίου. Ηρθε με καλό όνομα από το γειτονικό νομό των Σερρών οδηγεί εκ τους ασφαλούς με τα γκολ που πετυχαίνει την ομάδα του Μπάμπη Χρυσοστομίδη.

Με καλά σκοραρίσματα στις ομάδες που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια ήταν ο Μπάμπης Προβατίδης (αν και δεν είναι ο κλασσικός επιθετικός), ο Γ. Τσαμπέγια (Αετό και Ορφέα) , ο Χιονίδης (στη Δόξα Θεολόγου), ο Λόλη. Στις μικρότερες κατηγορίες ο Τσετάνι, ο Κόλλα, ο Σπυρίδης, ο Σπύρος Ρούγας (σταθερή αξία στο Παλαιοχώρι), ο Ταξίδης, ο Μαλίμης, ο Λαπούσι (φέτος με την Καλλιράχη), ο Ναθαναηλίδης, ο Μπούικο, ο Ηλιάδης, ο Οικονόμου αλλά και ο Νάνος που τα είχε πάει πολύ καλά και στον Κεραυνό Πέρνης.

Επίσης  καλός σκόρερ ο Αχιλλέας Αντωνιάδης που τώρα φοράει τη φανέλα του Ηρακλή Καβάλας.   Ακόμη και ο Σάκης Πετρόπουλος.


Το ρεκόρ σκοραρίσματος

Το ρεκόρ σκοραρίσματος πάντως παραμένει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Το κατέχει ο Γιάννης Αντωνιάδης. Είχε πετύχει στην Α` κατηγορία με τη φανέλα του Ορφέα Ελευθερούπολης  57 γκολ.

Ο Ορφέας τον είχε αποκτήσει από τον Άρη Ζυγού.

Ήταν ένα μεγάλο ταλέντο, το οποίο μεταγράφηκε στον ΑΟΚ και την περίοδο 1980-81 είχε σαν πρωτοεμφανιζόμενος 14 συμμετοχές και 4 γκολ στην Α` Εθνική. Την χρονιά 1981-82 έπαιξε σε 19 ματς με 2 γκολ αλλά σαν μέσος. Το 1985-86 έπαιξε με τον Πανσερραϊκό στην Α` Εθνική.

Προς τη δύση της καριέρας του αγωνίστηκε στον Ηρακλή Καβάλας.

Τ. Π

Διαβάστε επίσης