Πυρά κατά διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό

Must Read

Δεν σταματούν οι προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά, με τις αφίξεις να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως επιτέλους, έστω και αργά, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή για σοβαρούς ελέγχους στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, με στόχο την αποτροπή του φαινομένου, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το Λιμενικό Σώμα εντόπισε κοντά στο Καστελόριζο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Στρογγύλης, νωρίς το πρωί χθες, ταχύπλοο σκάφος με 11 αλλοδαπούς επιβαίνοντες και αμέσως ζήτησε να συμμορφωθεί με ηχητικά και οπτικά σήματα, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς ο χειριστής του ταχύπλοου επιχείρησε να διαφύγει, κάνοντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ ερρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, ενώ συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός διακινητής.

Δείτε επίσης: Τι απαντάει το Λιμενικό στις καταγγελίες για πυροβολισμούς εναντίον σκάφους με μετανάστες

Την ίδια ώρα, αντίστοιχο συμβάν έλαβε χώρα και στην Κω, όταν εντοπίστηκε ταχύπλοο με έξι αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι, στην Κω, ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με έναν επιβαίνοντα. Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους επίσης δεν συμμορφώθηκε και τότε ακολούθησε πάλι καταδίωξη με ρίψη βολής στον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του και τη σύλληψη του 22χρονου αλλοδαπού χειριστή διακινητή.

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής εντόπισαν τους αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη τη νύχτα του Σαββάτου, όταν το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 39 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στο μεταξύ, ακόμη έξι διακινητές που εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα συνελήφθησαν από αστυνομικούς στον Έβρο, στο Κιλκίς και στην Καβάλα.

Μεταξύ αυτών, ένας 15χρονος που οδηγούσε χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης και μετέφερε παράνομα δύο μετανάστες. Μάλιστα, ο ανήλικος δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Το όχημα με οδηγό τον 15χρονο και συνοδηγό έναν 21χρονο κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Ακροβούνι Καβάλας, όπου προσέκρουσε σε τοίχο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Επίσης, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου άλλοι τρεις διακινητές, δύο 18χρονοι και ένας 32χρονος, όπως και στο Κιλκίς ένας 30χρονος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους περίπου 200 μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This