fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τις διακοπές

- Χορηγούμενη-

Το καλοκαίρι και οι διακοπές μπορεί να είναι πλέον μια γλυκιά ανάμνηση για τους περισσότερους, τα σημάδια των διακοπών όμως στο δέρμα μας γίνονται ήδη εμφανή. Η έκθεση στον ήλιο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα έχουν αφήσει την επιδερμίδα μας αφυδατωμένη, ξηρή με αίσθηση τραβήγματος. Η ανάγκη για εντατική φροντίδα και επανόρθωση γίνεται επιτακτική, προκειμένου να αποκτήσει η επιδερμίδα μας τη λαμπερή όψη που της αξίζει!

Ο ήλιος, πέρα από τις ευεργετικές του ιδιότητες, ευθύνεται και για πολλά δερματικά προβλήματα εάν δεν πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να έχει ταλαιπωρηθεί χάνοντας τη φυσική φρεσκάδα και λάμψη, ειδικά στο πρόσωπο μιας και αυτό είναι περισσότερο εκτεθειμένο.

1ο Βήμα – Καθαρισμός

Καθημερινός καθαρισμός πρωί και βράδυ με ενυδατικό γαλάκτωμα και λοσιόν ή καθαριστικό σε μορφή gel ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Προσοχή όμως, οι ανάγκες του δέρματος μεταβάλλονται με την ηλικία, την εποχή, την κατάσταση της υγείας μας, τη διατροφή αλλά και την ψυχολογική διάθεση.

Στη φαρέτρα της σύγχρονης κοσμετολογίας υπάρχουν όμως προϊόντα που μπορούν να ανταποκριθούν κατάλληλα στις παραπάνω ανάγκες της επιδερμίδας.

2ο Βήμα – Απολέπιση

Αν και σήμερα γνωρίζουμε πώς να φροντίσουμε το δέρμα μας ώστε να το διατηρήσουμε όμορφο και νεανικό, δυστυχώς συχνά υποτιμάμε τη σημασία της απολέπισης.

Όμως η απολέπιση (peeling), η απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα μας, είναι απαραίτητη διαδικασία, για να έχουμε δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό. Είναι επίσης απαραίτητη ώστε να δεχτεί το δέρμα την ενυδάτωση που θα ακολουθήσει.

Ο τρόπος και το προϊόν απολέπισης, που θα επιλέξουμε, εξαρτάται κ εδώ από τον τύπο του δέρματος. Τα περισσότερα απολεπιστικά προϊόντα σώματος (body scrub) έχουν υφή τζελ ή κρέμας και απλώνονται σε στεγνό δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις, με εξαίρεση τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα, όπου οι κινήσεις είναι πιο έντονες, καθώς σ’ αυτά τα σημεία το δέρμα είναι πιο σκληρό.

Τα απολεπιστικά προϊόντα για το σώμα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι συνήθως εμπλουτισμένα και με συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ πολλά από αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, ενώ περιέχουν και συστατικά που λειαίνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα χαρίζοντάς της ελαστικότητα.

3ο Βήμα – Ενυδάτωση

Μπορεί το αλάτι της θάλασσας και τα μπάνια να σου χάρισαν την ηλιοκαμένη όψη που έναν ολόκληρο χειμώνα ονειρευόσουν, όμως τώρα και με την επιστροφή σου από τις διακοπές βλέπεις το δέρμα σου θαμπό και αφυδατωμένο. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι το 70% περίπου του σώματός μας αποτελείται από νερό. Το καλοκαίρι με τα μπάνια και την αλμύρα, το δέρμα μας αφυδατώνεται αφού το μεγαλύτερο μέρος του σώματός εκτίθεται στον ήλιο, ιδρώνουμε μέρα και νύχτα, σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας, κάνουμε πιο συχνά ντους και αποτρίχωση.

Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα να χάνεται από το σώμα μας και κυρίως από το δέρμα μας μεγάλη ποσότητα νερού, την οποία είναι απαραίτητο να αναπληρώνουμε άμεσα και καθημερινά.

Η σωστή ενυδάτωση θα επαναφέρει το δέρμα στα φυσιολογικά επίπεδα ph μετά την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Για την ενυδάτωση της επιδερμίδας έχουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Χωρίζονται σε κατηγορίες προσώπου και σώματος, ημέρας με ή χωρίς αντηλιακό δείκτη προστασίας (SPF) και νύχτας με ειδική ενισχυμένη φόρμουλα για ανάπλαση κατά τη διάρκεια του ύπνου, ή ανάλογα με τον τύπο δέρματος, στον οποίο απευθύνονται (ευαίσθητο, ξηρό, λιπαρό και μεικτό δέρμα). Υπάρχουν προϊόντα τα οποία παράλληλα με την ενυδάτωση αντιμετωπίζουν κηλίδες και πανάδες που γίνονται πιο έντονες με την έκθεση στον ήλιο.

4ο Βήμα – Θρέψη

Για τη θρέψη της επιδερμίδας χρησιμοποιούμε προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες και συστατικά με αντιοξειδωτική δράση. Η γήρανση του δέρματος είναι κάτι που απασχολεί όλους μας. Οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες κατά 30%, και το υπόλοιπο 70% σε εξωγενείς παράγοντες, όπως οι καθημερινές μας συνήθειες (κάπνισμα, στρες, κακή διατροφή, τρόπος ζωής κλπ.), καθώς και περιβαλλοντικούς παράγοντες με βασικότερο τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, που προκαλούν τη λεγόμενη φωτογήρανση.

Αν πάλι οι ρυτίδες είναι το νούμερο ένα μέλημα σου, οι ειδικοί προτείνουν να αναζητήσεις προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια και ρετινοειδή τα οποία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου σαν συμπλήρωμα στην περιποίησή σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επενδύσεις σε έναν καλό ορό που να περιέχει αυτά τα συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση και να τον χρησιμοποιείς κάτω από την κρέμα σου.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Ο κατανυκτικός Εσπερινός της Β’ Κυριακής των Νηστειών στην Μητρόπολη Μαρωνείας...

Ἡ καθ' ἡμᾶς Ἱερά Μητρόπολις προσκαλεῖ ἅπαντας τοὺς εὐσεβεῖς Χριστιανούς στὸν Κατανυκτικό Ἑσπερινό, ποὺ θα τελεσθεῖ στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς,...