Το νοσοκομείο Κομοτηνής υποδέχεται "Το Χαμόγελο του Παιδιού" | xronos.gr
ΜΠΑΖΑΡ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Το νοσοκομείο Κομοτηνής υποδέχεται "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

17/04/19 - 10:00

Αγοράζοντας από το μπαζάρ, βοηθάτε παιδιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 18 απροστάτευτα παιδιά φιλοξενούνται στα σπίτια που διατηρεί ο οργανισμός στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Φροντίδα. Αξιοπρέπεια. Ισότητα. Πάνω σε αυτές τις τρεις καταστατικές αρχές δομείται το όραμα του Χαμόγελου του Παιδιού, στο οποίο μπορείτε κι εσείς να γίνεται κομμάτι, ενισχύοντας το πασχαλινό του μπαζάρ. Το μπαζάρ βρίσκεται σε έναν χώρο που δεν έχουμε συνηθίσει να γίνονται τέτοια πράγματα, ήτοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, αρχής γενομένης από χθες Τρίτη και με συνέχεια και τελευταία ημέρα παρουσίας σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου.

Εκεί, για να υποδεχθεί τους ανθρώπους του Χαμόγελου, ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος ενημέρωσε τον "Χ" ότι εκφράστηκε αίτημα από το Χαμόγελο του Παιδιού προ ενός μηνός περίπου, στο οποίο και ανταποκρίθηκε με ευχαρίστηση το ΔΣ του Νοσοκομείου. Στο μπαζάρ θα βρείτε υλικά και κατασκευές από τα παιδιά, κι όχι μόνο, προς ενίσχυση του έργου του Χαμόγελου.

Κλοιός προστασίας για παιδιά
Ο κος Φιλιππίδης θύμισε, επίσης, ότι το Χαμόγελο διαθέτει δομές στην Καβάλα και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, άρα και σε επίπεδο ΑΜ-Θ. "Εμείς στηρίζουμε τις δομές παιδικής προστασίας που λειτουργούν στην Περιφέρειά μας, μία εξ αυτών είναι το Χαμόγελο του Παιδιού, που αναπτύσσει πολύ σημαντικό έργο στο πεδίο της παιδικής προστασίας", είπε και ανέδειξε ότι "το Χαμόγελο του Παιδιού στην Καβάλα, μαζί με τα Παιδικά Χωριά SOS στην Αλεξανδρούπολη και τις δύο δημόσιες δομές παιδικής προστασίας σε Καβάλα και Δράμα, συνθέτουν το παζλ της παιδικής προστασίας σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Έχω ενημερωθεί ότι φιλοξενούνται 18 παιδιά στις δομές του Χαμόγελου στην Καβάλα, κι έχουν κάποιες διαθέσιμες θέσεις, εάν χρειαστεί να φιλοξενηθεί κάποιο παιδί που έχει υποστεί παραμέληση. Αυτές οι δομές βοηθούν το έργο του υπουργείου Υγείας και το κομμάτι της παιδικής προστασίας πανελλαδικά".

Από πλευράς του Χαμόγελου του Παιδιού ενημέρωσε τον "Χ" η Ελευθερία Μωυσίδου από το τμήμα επικοινωνίας. Υπενθύμισε ότι στο ν. Καβάλας λειτουργεί το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης ΑΜ-Θ, το οποίο ιδρύθηκε το 2017  και τα σπίτια φιλοξενίας παιδιών στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας τα οποία λειτουργούν από το 2009, κι αποτελούν δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr