• 19 Απριλίου 2024,

Εξελίσσεται γρήγορα ο επενδυτικός σχεδιασμός για το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου

 Εξελίσσεται γρήγορα ο επενδυτικός σχεδιασμός για το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελετητική και αδειοδοτική ωρίμανση του επενδυτικού σχεδίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας Ακροποτάμου, στον Δήμο Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Έχοντας υπογράψει από το Μάρτιο του 2018 το μισθωτήριο συμβόλαιο, μετά κήρυξή της ως αναδόχου κατόπιν αποδοχής της δεσμευτικής επενδυτικής πρότασης που κατέθεσε, η ΔΕΥΑ Παγγαίου έχει εκπονήσει επενδυτικό σχέδιο για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού δυναμικού των 6 παραγωγικών γεωθερμικών γεωτρήσεων

Το ύψος των δαπανών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων που προβλέπονται στην οικονομοτεχνική μελέτη διαχείρισης του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου ανέρχεται σε 4.721.650 ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποδομών άντλησης και μεταφοράς της θερμικής ενέργειας, με στόχο την τηλεθέρμανση κατοικιών της  δημοτικής ενότητας Ορφανού, τουριστικών καταλυμάτων της παραλίας Οφρυνίου, μεταποιητικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Κάριανης καθώς και μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην περιοχή.

Οι σχετικές προεργασίες προχωρούν βάσει του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει την εξέλιξη των έργων εντός 34 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης. Έχουν ήδη γίνει δοκιμαστικές αντλήσεις των γεωθερμικών γεωτρήσεων για να πιστοποιηθεί το διαθέσιμο γεωθερμικό δυναμικό, έχει εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και η μελέτη για την έκδοση άδειας διανομής θερμικής ενέργειας. (Πηγή energypress.gr)

Διαβάστε επίσης