Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει και την Πέμπτη η «Υπατία» - Πού θα χρειαστούν αλυσίδες

Επιμένει και την Πέμπτη η «Υπατία» – Πού θα χρειαστούν αλυσίδες

Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία «Υπατία» στη χώρα μας η οποία έχει δημιουργήσει ήδη προβλήματα σε αρκετές περιοχές, κυρίως ορεινές

Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία «Υπατία» στη χώρα μας η οποία έχει δημιουργήσει ήδη προβλήματα σε αρκετές περιοχές, κυρίως ορεινές.

Παρόλο που η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει αύριο, θα σημειωθεί παγετός κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα θαλάσσια και τα παραθαλάσσια, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, ενώ από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους, και ασθενείς χιονοπτώσεις έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.

«Πάγωσε» η Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου, Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, Προχώματος-Αγιονερίου και Ξηροχωρίου-Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε ισχύ είναι από το απόγευμα απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, ενώ αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά στην Εγνατία Οδό, από Κλειδί έως Γαληψό.

Σε ότι αφορά την Κεντρική Μακεδονία, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στις επαρχιακές οδούς, Μαυροθάλασσας-Αηδονοχωρίου και Θερμών-Λαγκαδίου, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης από την τοπική κοινότητα Καλοκάστρου έως τα όρια με τον νομό Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Ημαθίας, Πέλλας και Σερρών και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Κιλκίς.

Σε ότι αφορά τη Χαλκιδική, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη και Πολυγύρου), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου) σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου και σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του Αγίου Όρους.

Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών ισχύουν οι εξής έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων βάρους άνω των 3,5 τόνων στα παρακάτω οδικά σημεία: στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο Βέροιας έως τον κόμβο Πολυμύλου, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα, από το 516 χιλιόμετρο έως το 548 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου, σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Πολυκάστρου από το ύψος του Χωρυγίου έως την πόλη του Κιλκίς.

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών και λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων στα παρακάτω οδικά σημεία: στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου) και σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής. στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.

Κλειστά τα πανεπιστήμια στην Κοζάνη

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τόσο στην Κοζάνη, όσο και την Φλώρινα, αποφάσισε την αναστολή για τις 10 Ιανουαρίου 2019, της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος.

Επίσης ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσος, μετά από συνεννόηση και με τους προέδρους των τμημάτων, σε Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και με τον κοσμήτορα της σχολής της Φλώρινας, αποφάσισε τη αναστολή λειτουργίας συνολικά του ιδρύματος, για την Πέμπτη 10-1-2019. Για την Παρασκευή θα υπάρξει νέα εκτίμηση της κατάστασης με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Πολλά σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου εν αναμονή του νέου κύματος κακοκαιρίας, ενώ σε κάποιες περιοχές όπου τα φαινόμενα δεν είναι ακόμα έντονα τα σχολεία θα ξεκινήσουν αργότερα.

Σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα μείνουν και την Πέμπτη αρκετά σχολεία στην Αττική, λόγω της νέας κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλα σχολεία, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πιο αργά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της περιφέρειας Αττικής, την Πέμπτη θα ισχύσουν τα εξής:

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής:

  1. Δήμος Μαραθώνα – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν υπάρχει ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
  2. Δήμος Ωρωπού:

α) ΑΥΛΩΝΑΣ: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ.

β) ΑΦΙΔΝΕΣ: Όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση», μετά από τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου, θα λειτουργήσουν κανονικά.

γ) ΚΑΛΑΜΟΣ & ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

δ) ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ & ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

ε) ΜΑΛΑΚΑΣΑ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ.

στ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά.

ζ) ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ & ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων θα παραμείνει κλειστό, λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών:

  1. Δήμος Κηφισιάς – Έναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών στις 10.00 π.μ.

Κλειστά τα σχολεία στη Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας.

Η σημερινή χιονόπτωση στο νομό Λάρισας, αλλά και ο παγετός που σημειώνεται στην περιοχή, οδήγησαν τους δήμους Λάρισας, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ στην απόφαση να μην λειτουργήσουν όλες τις σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαρισαίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά σχολεία και δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη

Απόφαση με την οποία αναστέλλεται η αυριανή λειτουργία όλων των σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι «όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (του νομού Θεσσαλονίκης) θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες».

Η αντιπεριφερέρεια γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι η απόφαση θα επαναπροσδιοριστεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Μετά από συνεννόηση της διευθύνουσας, του Εφετείου Θεσσαλονίκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναστέλλονται με πράξη του υπουργού οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, αύριο 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξαιρείται η εκδίκαση υποθέσεων κακουργημάτων με κατηγορούμενο, προσωρινά κρατούμενο που έχει μεταχθεί.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024