Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Εκθέσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, live σε μουσικές σκηνές, εκδηλώσεις για παιδιά. Αρκετοί λόγοι για να βγεις έξω αυτό το διήμερο και να αναζητήσεις τη δράση που ταιριάζει στα δικά σου γούστα.

Οι επιλογές διασκέδασης είναι πολλές. Μεταξύ αυτών, οι σκοτεινές αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το τουριστικό δίδυμο Philoxenia- Hotelia και οι περίπατοι στην πόλη. Δείτε όσα ξεχώρισε για σας το Thestival και κάντε την επιλογή σας.

Καλό σαββατοκύριακο!

PHILOXENIA ΚΑΙ HOTELIA:

ph.jpg

Οι δύο εκθέσεις, που θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, έχουν συγκεντρώσει 615 εκθέτες (415 η Philoxenia και 200 η Hotelia) από 22 χώρες, έχουν να επιδείξουν επισκέπτες από 47 χώρες –αριθμό ρεκόρ- και ένα ευρύ πρόγραμμα ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, με 200 περίπου συμμετοχές. Αναλυτικά η Philoxenia θα υποδεχθεί 110 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ θα πραγματοποιηθούν 3.500 προκαθορισμένα «ραντεβού» με τους εκθέτες της, και η Hotelia 85 hosted buyers, με πάνω από 600 «ραντεβού». Οι εκθέτες, εκτός από την Ελλάδα, προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Δανία, Αίγυπτο, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Σερβία, Σρι Λάνκα, Τουρκία, Φιλιππίνες, Σλοβακία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Κύπρο, Πορτογαλία. Παρούσα θα είναι επίσης όλη η εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Στους εκθέτες περιλαμβάνονται το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του τις δύο εκθέσεις), το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μαζί με τουριστικές start-ups, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, HAPCO, ΠΟΞ (που επίσης έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους τις δύο διοργανώσεις) κα.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia περιλαμβάνεται το διεθνές συνέδριο της έκθεσης, που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και έχει φέτος ως θέμα: «Tουρισμός 55+: Moxλός ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου». Πραγματοποιείται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», με την υποστήριξη της European Federation of Tourist Guide Associations (FEG) και του European Network for Accessible Tourism (ΕΝΑΤ).

Στην Hotelia η ενότητα All About Café είναι αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ και περιλαμβάνει Workshops, το The Cup Tasting Spot με γευσιγνωσία ειδών καφέ από διάφορες χώρες και το Art Throwdown Competition, που είναι μια επίδειξη της τέχνης του Latte, μέσα από ένα φιλικό διαγωνισμό δεξιοτεχνίας. Η ενότητα All About Gastronomy αποτελεί τη «νόστιμη» γωνιά της έκθεσης με προβολή των πιο σύγχρονων λύσεων εστίασης μέσα από ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα. Το DPOINT SPACES είναι μια καινοτόμα εκδήλωση αρχιτεκτονικής και διακόσμησης ξενοδοχείων, που περιλαμβάνει φέτος το Easy Hospitality Project και το Glamping Concept, που είναι μια νέα τάση στον τουρισμό, η οποία φέρνει την πολυτέλεια στην ύπαιθρο.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Εκτός από το Συνέδριο της Philoxenia οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν Περιφέρειες, Δήμοι, φορείς, επιχειρήσεις κτλ. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Το θεματικό περίπτερο με 16 τουριστικές νεοφυείς επιχειρήσεις και τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece): Tourism Edition», που οργανώνει στο πλαίσιο της Philoxenia το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Το 1ο Ελληνοσερβικό Forum Τουρισμού στις 9 Νοεμβρίου με διοργανωτές το Ελληνο-Σερβικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και το Επιμελητήριο Ελλάδας-Σερβίας, σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.

Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google, στο πλαίσιο της οποίας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου (από τις 4-6 μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, «Ν. Γερμανός», με θέμα: «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις».

Το ωράριο των δύο εκθέσεων έχει ως εξής: Σάββατο 10:00 με 20:00 για εμπορικούς επισκέπτες και για το κοινό, Κυριακή 10:00 με 19:00 για εμπορικούς επισκέπτες και για το κοινό.

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

f.jpg

Τελευταίο σαββατοκύριακο για τη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου που οποία πραγματοποιείται για ακόμη έναν Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Η αυλαία πέφτει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με την τελετή λήξης, ενώ οι προβολές συνεχίζονται όλο το διήμερο στην ιστορική έδρα του Φεστιβάλ, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού -Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές-, καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης” στο Δήμο Παύλου Μελά και στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Και τις τελευταίες δύο ημέρες ανακαλύψτε ανατρεπτικούς δημιουργούς, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά και σημαντικές ελληνικές παραγωγές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος

Krasi.jpg

Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος συμμετέχει φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Συνολικά 19 επισκέψιμα οινοποιεία από τις διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος θα είναι ανοιχτά και θα σας περιμένουν τη συγκεκριμένη ημέρα, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη

Οι οινοπαραγωγοί αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση: “Ελάτε στα οινοποιεία μας να γνωρίσετε τους δημιουργούς των αγαπημένων σας κρασιών στους χώρους παραγωγής τους. Μαζί θα ξεναγηθούμε και θα δοκιμάσουμε νέες και παλαιότερες σοδειές καθώς και τα φρέσκα του τρύγου 2017”.

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών Ολύμπου

Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Ολύμπου

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο Ιωαννίνων
Κτήμα Γκλίναβος, Μοναστήρι, Ζίτσα Ιωαννίνων*
Οινοποιείο Ζοίνος, Ζίτσα Ιωαννίνων

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
Κτήμα Βογιατζή, Βελβεντό Κοζάνης
Κτήμα Δύο Φίλοι, Σιάτιστα Κοζάνης
Κτήμα Στεργίου, Μεταμόρφωση Καστοριάς
Κτήμα Άλφα, Αμύνταιον Φλώρινας

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
Μπουτάρη, Στενήμαχος Ημαθίας
Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι Ημαθίας*
Κτήμα Φουντή, Νέα Στράντζα Ημαθίας
Βαένι Νάουσα, Επισκοπή Ημαθίας*

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα Κιλκίς

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
Οινοποιείο Κεχρής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης*
Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης*

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
Κτήμα Πόρτο Καρράς, Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής*
Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, Αρναία Χαλκιδικής

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κοκκινοχώρι Καβάλας
Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια Δράμας

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

Οι Δρόμοι του Κρασιού στην Philoxenia

Την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Philoxenia και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των Δρόμων του Κρασιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, στην αίθουσα Olympias, στις 11:00.

17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2018

Sigh.jpg

H μακροβιότερη έκθεση Ελλήνων δημιουργών κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας επιστρέφει στο Γαλλικό Ινστιτούτο!

Η Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την 17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2018 στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας!

Από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου διεξάγεται στη γκαλερί Allatini–Dassault (Λεωφ. Στρατού 2Α) του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη από κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, cosplay défilé, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (11-11-1918) ο οποίος υπήρξε μια από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας και ένα γεγονός που σημάδεψε την εξέλιξη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωτική επιτροπή του Comic’n Play επέλεξε ως τίτλο της 17ης έκθεσης κόμικς που θα πλαισιώσει την φετινή εκδήλωση το «ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ», ενώ το επίσημο έκθεμα της διοργάνωσης αφορά στην «Μάχη του Σκρα». Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αναλαμβάνει ο εκδότης κόμικς και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Π. Δαλαμπύρας, ενώ την έκθεση κόμικς επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης.

Info:

Γκαλερί Aλλατίνι-Ντασώ, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Ωράριο λειτουργίας Βazaar

Σάββατο 10/11 έως και Κυριακή 11/11, ώρες: 10.00 – 22.00

Το Μετρό στην Πόλη μας

metro.jpg

Η Αττικό Μετρό ΑΕ σας προσκαλεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 10:30, στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το Μετρό στην Πόλη μας».

Πρόκειται για ένα βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να περιηγηθούν στις υπόγειες διαδρομές του μετρό, να αντιληφθούν τη δομή και τον τρόπο κατασκευής του, αλλά και να γνωρίσουν τη χρησιμότητά του ως το νέο συγκοινωνιακό μέσο της πόλης μας.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε: «Ήρθε η ώρα, τώρα που το έργο έχει πλέον μπει στις ράγες και για πρώτη φορά «βλέπει» ορίζοντα ολοκλήρωσης, έχοντας φτάσει από το 37% στο 67% της ολοκλήρωσής του σε 2,5 μόλις χρόνια, η Αττικό Μετρό να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Με το βλέμμα, λοιπόν, στραμμένο στο αύριο, η Αττικό Μετρό απευθύνεται στους μελλοντικούς επιβάτες του Μετρό της Θεσσαλονίκης, στους σημερινούς μαθητές των σχολείων και μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισάγει στον σχεδιασμό των έργων μετρό και στην κατασκευή υπόγειων έργων και τους εκπαιδεύει στη χρήση ενός υπερσύγχρονου, υπόγειου μητροπολιτικού σιδηροδρόμου. Χιλιάδες παιδιά θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές ενός έργου που σύντομα θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη και το οποίο θα αλλάξει εκ βάθρων την καθημερινότητα της πόλης και των πολιτών».

Περίπατος με το Thessaloniki Walking Tours

Salo.jpg

Αναζητούμε τα ίχνη της οθωμανικής παρουσίας στην Θεσσαλονίκη και επισκεπτόμαστε σημαντικά, ξεχασμένα και σε μερικές περιπτώσεις παραγνωρισμένα μνημεία σε μια διαδρομή με καινοτόμο σχεδιασμό.
Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο ανασύρουμε μνήμες και αφηγούμαστε άγνωστες ιστορίες από την οθωμανική περίοδο της πόλης τις οποίες και δένουμε στον αστικό ιστό.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής μας συναντάμε τον Χέρμαν Μέλβιλ στην Ροτόντα, τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ναζίμ Χικμέτ, τον Κόμη Δράκουλα σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς σταθμούς μας, παρακολουθούμε τον Χαμζά Μπέη να φτάνει μέχρι το Χόλιγουντ και ολοκληρώνουμε την αφήγηση με τις τρεις ταφές του Χασάν Ταχσίν Πασά που ήταν στην πραγματικότητα τρεισήμισι.

Info:

Σημείο συνάντησης: στο πάρκο απέναντι από το κτήριο της Παλιάς Φιλοσοφικής
Σάββατο 10 Νοεμβρίου, Ώρα: 11 πμ
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

ΓΕΥΣΕΙΣ:

Thessbrunch στο Τhe Met Hotel

met.jpg

Ούτε πολύ πρωί, ούτε πολύ μεσημέρι, το περίφημο «δεκατιανό» εμπλουτίζεται, εμπνέεται, αλλάζει θεματική και γίνεται η νέα συνταγή του Σαββατοκύριακου στα ξενοδοχεία της πόλης.

Γλυκές, αλμυρές, πικάντικες γεύσεις, μαγειρεμένες ή ωμές, ψητές, βραστές ή τηγανητές, συνοδεύονται από χυμούς, καφέδες, τσάι, αναψυκτικά, αφρώδη κρασιά ή κοκτέιλ και σας περιμένουν για ένα #thessbrunch.

Αυτή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το Thessbrunch σερβίρεται στο The Met Hotel.

Δείτε αναλυτικά το μενού ΕΔΩ.​

Ραντεβού στις 12:00!

Info:

The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Τιμή κατ᾽άτομο: 30€ | Παιδιά 0 – 6 ετών: δωρεάν

Τηλ. Κρατήσεων: 2310 017000

2η Μανιταρογιορτή στο Λιβάδι

manitaria.jpg

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, από τις 10:30-16:00, η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» σας προσκαλεί στη 2η Μανιταρογιορτή που διοργανώνει η ίδια σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Αθανάσιος». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμης, την Πολιτική Προστασία Θέρμης και την Τοπική Κοινότητα Λειβαδίου.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει πεζοπορία στο «Καλογερικό» με στόχο την άθληση, την αναψυχή και τη γνωριμία με τις ποικιλίες μανιταριού της περιοχής, «Τρουφοκυνήγι» με επίδειξη ανεύρεσης τρούφας από εκπαιδευμένους σκύλους, ομιλία με θέμα “Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης” με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Βολοβότση -φαρμακοποιό και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης (ΜΑ.ΘΕ.), προσφορά μανιταροεδεσμάτων και μουσική διασκέδαση στην κεντρική πλατεία του Λειβαδίου, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

***Το Μένουμε Θεσσαλονίκη διαθέτει λεωφορείο για την μετάβαση στο Λιβάδι και την επιστροφή το απόγευμα. Το κόστος είναι 10€ και για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, καλέστε στα: 2313317711 (10 π.μ. – 2μ.μ.), 6971878714 (5 μ.μ. – 9 μ.μ.).

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Ντα

Nta.jpg

Το «DA», το πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, μετά τη εξαιρετική επιτυχία που γνώρισε, τις sold out παραστάσεις του και τη συγκίνηση και το χαμόγελο που χάρισε στο κοινό της Θεσσαλονίκης επιστρέφει. Το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία ζωντανεύει φέτος στο Βασιλικό Θέατρο σε μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία & σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ο Ντα (υποκοριστικό του Daddy) αντιμέτωπος με τον Τσάρλι.

Η πατρική φιγούρα, οι σχέσεις των παιδιών με τους γονείς, τα λάθη του παρελθόντος, η απώλεια, το τίμημα της ενηλικίωσης, η σκληρότητα που πολλές φορές κρύβει μέσα της αγάπη, η παιδική ηλικία μέσα από την απόσταση του χρόνου.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.

Info:

Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 21.00

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Καληνύχτα Μαργαρίτα

kalynyxta.JPG

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά… Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.”

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός, Σταυρούπολη

Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 19.00

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Ορφανά

orfana.jpg

To συγκλονιστικό έργο «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.

Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται. Το δραματικά επίκαιρο έργο του Ντέννις Κέλλυ, μιας από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας, επιστρέφει, με απαίτηση των θεατών, στο Φουαγιέ της ΕΜΣ, μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων με συνεχή sold out.

Info:

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Υπέρ Ελλάδος (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο)

Yper ellados.JPG

1948-49: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται και οι ξένοι επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει στη φυλακή. Η υπόθεση κλείνει.

Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνησε τη χώρα. Μέσα στον βαθύ εμφύλιο, κυνηγοί και κυνηγημένοι, θύτες και θύματα, Πόντιες μάνες, κωλοπετσωμένες Αμερικανίδες, ανελέητοι δικηγόροι, ασφαλίτες και κατάσκοποι, σε ένα γαϊτανάκι αφηγήσεων που ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης. Κι απέναντί τους μια ολόκληρη πόλη, που παρακολουθεί και σχολιάζει τα γενόμενα. Πρόσωπα της Ιστορίας αλλά και πρόσωπα της διπλανής πόρτας συνομιλούν και συγκρούονται. Γιατί η Ιστορία (με το γιώτα κεφαλαίο) φτιάχνεται από τις ιστορίες των ανθρώπων.

Μέσα από σπαραγμένες αλήθειες και πανίσχυρα ψέματα κρίνεται η μοίρα ενός αθώου. Και όλα, πάντα και παντού, αποφασίζονται Υπέρ Ελλάδος.
Να χαθεί ένας άνθρωπος, να σωθεί μία χώρα.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Σταυρούπολη

Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Skylos.JPG

Ο Σάιμον Στήβενς, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας, κατάφερε να μεταφέρει στο θέατρο ένα μυθιστόρημα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό και να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αγγλικής σκηνής τα τελευταία χρόνια.

Η ιστορία με το αγόρι που ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά, τους χάρτες, την αστρονομία και πολύ λίγα για τους ανθρώπους, καθηλώνει τον θεατή. Η αναζήτηση του, η διαφορετική του ματιά και η επιμονή του για την αλήθεια, εξιτάρει το κοινό μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παράστασης.

Info:

Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 17.00

Μονή Λαζαριστών, σκηνή “Σωκράτης Σαραντινός”

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

petros.JPG

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Περιμένοντας τον Γκοντό

gonto.jpg

Το εμπνευσμένο έργο του Νομπελίστα Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην αξεπέραστη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη, αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν περιμένουν τον Γκοντό, μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο. Δύο κλοσάρ, ένα μισοφαγωμένο καρότο, ένα ζευγάρι παλιές αρβύλες, ένα καπέλο που θα έπρεπε να γράφει μέσα το όνομά μας αλλά δεν έχει τίποτε, σε μια δυνατή παράσταση που εκφράζει την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μια κωμωδία που…παρωδεί την τραγωδία του ανθρωπίνου είδους, από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πϋργου

Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια από 5 έως 13 ευρώ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Paixnidi.jpg

Το Παιχνίδι του έρωτα και της τύχης, το πιο πολυπαιγμένο έργο του Μαριβώ, ανέβηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1730. Όπως λέει και ο τίτλος του, θέμα του έργου είναι η αναζήτηση του έρωτα μέσα από τα παιχνίδια της τύχης, καθώς τέσσερις νέοι αναζητούν το κατάλληλο γι’ αυτούς ταίρι. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένα έργο για τη θεατρικότητα, το τι σημαίνει να μεταμορφώνεσαι, να δημιουργείς και να παίζεις έναν ρόλο. Τι πιο ταιριαστό για ένα εργαστήρι εφήβων που ασχολούνται με το θέατρο και προσπαθούν να διαχειριστούν τα πρώτα τους σκιρτήματα!

Ήταν ευχής έργον που τα μέλη της ομάδας διάλεξαν να καταπιαστούμε με αυτό το κείμενο, ανάμεσα σε άλλα, και δούλεψαν με την κίνηση, τον λόγο τους, την ψυχή τους, τη φαντα¬σία τους, παίζοντας, φτιάχνοντας ρόλους και εναλλασσόμενοι σε αυτούς, δημιουρ¬γώντας εικόνες και καταστάσεις. Η παράσταση, προκύπτοντας στην ουσία από ένα εργαστήρι, δεν είναι μια σκηνοθεσία ενός κειμένου, αλλά ένα ψηφιδωτό, που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει και να εντάξει τις ίδιες τις ιδέες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα της ομάδας, σε μια γιορτή της θεατρικότητας, που κι ο ίδιος ο Μαριβώ υμνεί στο έργο του.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, Ειρ. Ιασωνίδη 21

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 | Ώρα 20:00

Συναισθηματική Διαλεκτική με τον Στέλιο Καλαθά: Ζήσε το Ταξίδι

Dialektikh.jpg

Το μεγαλύτερο ταξίδι είναι αυτό προς την αυθεντικότητα και την αλήθεια μέσα μας!
Μια θεατρική παράσταση με αφορμή τα ταξίδια που δεν πραγματοποιήσαμε , που δεν έπρεπε να κάνουμε, που φοβηθήκαμε ή που απολαύσαμε. H σκηνή μεταμορφώνεται σε έναν σταθμό, έτοιμο για τα νέα ταξίδια της ζωής μας, με πολλές βαλίτσες, που αν δεν προσέξουμε το περιεχόμενό τους μας «βαραίνουν» στην διαδρομή.

Η ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης , εμφανίζεται για τρίτη χρονιά στη σκηνή και παρουσιάζει ένα σπονδυλωτό έργο με άξονα το βαθύτερο νόημα των ταξιδιών. Αφετηρία στάθηκαν οι ασκήσεις και οι τεχνικές που δούλεψαν στις συναντήσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αυτή η παράσταση είναι το αποτέλεσμα μιας έσω – διαδρομής, αλλά και διαχείρισης κι έκφρασης συναισθημάτων.

Info:

Θέατρο Σοφούλη Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00

Τιμή: 5.00 € 

Η Γκρίνια μου

grinia.jpg

Ένα νέο ζευγάρι ζει αγαπημένο κάτω από την ίδια στέγη. Όσο για τα έξοδα; Εκείνη δουλεύει σκληρά, αυτός την «δουλεύει» βαθιά.

Όταν εκείνη γκρινιάζει τότε αυτός εμπνέεται! Εκείνη θέλει να νοικιάσει το ένα δωμάτιο. Και ο άλλος; Όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια εκείνη θα τιμωρήσει «γλυκά» τον αγαπημένο της. Γιατί; Γιατί χωρίς γκρίνια γυναικεία η ζωή είναι ανία.

Info:

Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Πρόγραμμα παραστάσεων: Σάββατο 10 στις 21:00 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 20:00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ για φοιτητές, παιδιά, ανέργους, ΑμΕΑ

Sorry λάθος κρεβάτι

sorry.jpg

Έχοντας βραβευτεί στα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης με το Βραβείο καλύτερου θεατρικού κειμένου 2017-2018, το «Sorry λάθος κρεβάτι» επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Άρατος. Το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 21.30 και οι παραστάσεις θα είναι κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12).

 Ένα ζευγάρι αναγκάζεται μετά από ένα πολύωρο ταξίδι να καταφύγει αργά τη νύχτα σε ένα άθλιο μοτέλ προκειμένου να ξεκουραστεί. Σε αυτό τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, ενώ ο ιδιοκτήτης του, δείχνει αρκετά παράξενος. Η νευρικότητα και η κούραση οδηγεί το ζευγάρι σε μια απίστευτη ρήξη. Η έλευση νέων πελατών στο μοτέλ προκαλεί αλυσιδωτές παρεξηγήσεις και φέρνει απίστευτες αποκαλύψεις. Τελικά, τι μυστικά κρύβουν το εν λόγω ξενοδοχείο και οι ένοικοί του;

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων
Τ. 2315 312 487 / 6945 512 412
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Σάββατο και Κυριακή
10 – 11/11
17 – 18/11
24 – 25/11
01 – 02/12
08 – 09/12
15 – 16/12

ΒΙΑ ΖΩ

via.jpg

Η εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» του Κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής», στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα παρουσιάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παράσταση «ΒΙΑ ΖΩ» στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 21:00.

Μέσα από μια σύγχρονη ματιά τόσο σκηνοθετικά, όσο και ερμηνευτικά, σκιαγραφεί χωρίς περιστροφές, ένα θέμα βαρύ, δύσκολο και κρυμμένο στις σιωπές όλων όσων την βιώνουν με όποιο τρόπο και όποιο τίμημα. Δίνει φωνή στην ανάγκη για συμμετοχή και αντίδραση στη βία, μέσα από έντονα συναισθήματα που κορυφώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της. Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα πάρει ο θεατής μαζί του, χωρίς πλέον να μπορεί να το αγνοήσει.

Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονόλογους και χορογραφίες. Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική ΒΙΑ, αλλά έσπασαν τον κύκλο σιωπής και μίλησαν. Ο λόγος τους συγκλονιστικός, αφοπλιστικός, γεμάτος έντονα συναισθήματα και κρυμμένα μηνύματα μέσα στις σιωπές χρόνων.

Info:

Θέατρο Αθήναιον Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35

Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00

Τιμή: 7 ευρώ

Το έργο είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16.

Γυάλινος κόσμος

Kosmos 2.jpg

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

Πρόκειται για ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

Info:

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή 21:30 | Σάββατο 21:30 | Κυριακή 19:00 | Δευτέρα 21:30 | Τρίτη 21:30, Έως 25 Νοεμβρίου

Εισιτήρια: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων, ΑΜΕΑ & ατέλειες | 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη

Ατέλειες: Κάθε Δευτέρα (κατά προτεραιότητα)

Ο Γάμος σου

gamos.jpg

Η εικαστική τέχνη «παντρεύεται» με τον χορό και τη μουσική μέσα σε μια θεατρική ατμόσφαιρα. «Ο Γάμος σου» του Ανδρέα Μπαλαούρα αποτελεί έναν άρτια ισορροπημένο συνδυασμό πολλών τεχνών.

Οι κινήσεις των πρωταγωνιστών και η μουσική του Χάρη Γκατζόφλια αφηγούνται με μοναδικό τρόπο ένα γάμο. Την ώρα της πλοκής αναδεικνύονται συναισθήματα, πόθοι, πάθη, απαγορευμένες σκέψεις, δυνατές σχέσεις και κρυφές επιθυμίες.

Όλα τα πρόσωπα υποφέρουν χαμογελαστά. Αυτοί οι ευδαίμονες άνθρωποι ποια μορφή θα έχουν όταν θα πέσει το… πέπλο; Τα πρέπει και τα θέλω χορεύουν αντικριστά. Το «φαίνομαι» και το «θέλω» υπάρχει περίπτωση να συνυπάρξουν; Ερωτήματα που τίθενται στους θεατές με μια θεατρική performance που θα συζητηθεί.

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές της performance «Οι Κρημνοί», ο Ανδρέας Μπαλαούρας επιστρέφει με το νέο του εγχείρημα «Ο Γάμος σου» σε παραγωγή του «Chalkos Gallery».

Ιnfo:

Παραστάσεις: 7-11 Νοεμβρίου Θέατρο Αυλαία
Έναρξη παράστασης: 21.00
Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ.: 2310 230013, ώρες: 09:30-13:30 & 17:30-21:30.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10€, Ανέργων/ Φοιτητικό/ ΑΜΕΑ: 9€. 

Η Γκέμμα του Λιαντίνη

Gemma.jpg

Ένα σύγχρονο πολυσυζητημένο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού και υψηλής γλωσσικής εκφραστικής διεκδίκησης σε μία θεατρική προσαρμογή που συγκλόνισε το κοινό της Αθήνας, μεταφέρεται στην θεατρική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον, από Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και μόνο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μια μυσταγωγική παράσταση που μας καλεί μέσα από τη θεατρική, ερμηνευτική προσέγγιση του σκηνοθέτη να μυηθούμε στο φως και την αλήθεια.

Οι ιδέες-αρχέτυπα του Λιαντίνη ενσαρκώθηκαν σε ανθρώπινους χαρακτήρες και με εφόδιο το φιλοσοφικό λόγο στη σκηνή, ανταμώνουν, ξεσκίζονται και πάλι σμίγουν σε ανώτερα όντα με ένα μόνο σκοπό, να δώσουν απάντηση και φως στα μεγάλα σκοτάδια της ανθρωπότητας.

«Αυτοί που θα ζήσουν μετά από μας, έχοντας πίσω τους ένα τέτοιο πελώριο έργο, θα ζήσουνε σε μια εποχή ανώτερη απ’ όλες τις εποχές μέχρι τώρα».

Η «Γκέμμα» του Λιαντίνη αποτελεί θησαυρό φιλοσοφικό, ποιητικό και λογοτεχνικό σε μια κατάθεση της δικής του βιωματικής «αλήθειας», λέξη με την οποία κλείνει ο Λιαντίνης τη Γκέμμα του: «Έζησα την αλήθεια».

Δημήτρης Λιαντίνης

Ο συγγραφέας, παιδαγωγός, φιλόσοφος, ποιητής, βαθύς μελετητής του ελληνικού κλασσικού πνεύματος, της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας, της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτιστικής και πολιτικής πραγματικότητας, Δημήτρης Λιαντίνης, δίδαξε ως Καθηγητής Φιλοσοφία της αγωγής, Παιδαγωγική και Διδακτική των ελληνικών μαθημάτων στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έγραψε βιβλία φιλοσοφικού συλλογισμού με ιδιαίτερη προσωπική χαρακτηριστική ποιητική γραφή, αλλά ακριβολόγο πνεύμα.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθνικής Αμύνης 2. Θεσσαλονίκη.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 21:00 & Κυριακή: 20:00
Γενική είσοδος: 18 & 15 ευρώ
Ειδικές ομάδες: 12 ευρώ (Φοιτητές- μαθητές- Άνεργοι – ΑΜΕΑ)

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Διανυκτέρευση στο ΝΟΗΣΙΣ

Nohsis.jpg

Με τη δύναμη της τεχνολογίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας σε μια βραδιά θα κάνουμε νοερά ένα ταξίδι στην Κίνα, την αρχαία της τεχνολογία και τις απολαυστικές γεύσεις της.

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 19:00 του Σαββάτου 10/11 μέχρι το πρωί της Κυριακής 11/11 στις 10:00. Η βραδιά ξεκινά με ένα παιχνίδι έρευνας και αποστολών στην νέα περιοδική έκθεση του ΝΟΗΣΙΣ «Αρχαία Κινέζικη Επιστήμη και Τεχνολογία».

Πρόγραμμα:

Ύπνος. Στις 23:00 ακολουθεί η προετοιμασία για τον ύπνο: στρώσιμο υπνόσακων, βραδινή τουαλέτα, κατάκλιση. Στις 24:00 είναι όλοι ξαπλωμένοι. Επικρατεί ησυχία, χαμηλός φωτισμός, και μια προβολή με μια παιδική ψυχαγωγική ταινία σε φορητή οθόνη στο χώρο της κατάκλισης με χαμηλωμένο ήχο, η οποία βοηθά την ομάδα να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας ένα άτομο από τους εμψυχωτές παραμένει σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο. Ο ύπνος των παιδιών θα γίνει στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου, ένα χώρο με πρόσβαση σε τουαλέτα. Στο δάπεδο θα υπάρχει ατομικό υπόστρωμα και ο υπνόσακος του κάθε παιδιού.

Η πρωινή ζώνη ξεκινά στις 7:30 με εγερτήριο, πρωινό και μια πρωινή ζώνη δραστηριοτήτων δραστηριότητα μέχρι τις 9:30. Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει στις 10:00.

Διατροφή. Το βραδινό και το πρωινό των παιδιών θα είναι μέρος των δραστηριοτήτων τους. Ανάμεσα στα άλλα, τα παιδιά θα παρασκευάσουν παραδοσιακά κινέζικα Νουντλς και αρωματικό βραστό ρύζι που θα το σερβίρουμε με παραδοσιακά ξύλινα στικς φαγητού. Και στο πρωινό μας, το ρόφημα θα έρθει από το δρόμο του τσαγιού, που ξεκινά από τις πλαγιές των βουνών της Κίνας.

Ασφάλεια των παιδιών
• Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχει ένα άτομο σε εγρήγορση, για την περίπτωση που κάποιο παιδί ξυπνήσει ή χρειαστεί οτιδήποτε.
• Ένα από τα στελέχη του προγράμματος έχει πιστοποιημένες γνώσεις Α΄ Βοηθειών και θα συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
• Τα παιδιά θα έχουν κάλυψη Αστικής Ευθύνης για την περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής σοβαρής ασθένειας.
• Ο χώρος του ΝΟΗΣΙΣ φυλάσσεται και θερμαίνεται σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στη διάθεση των γονέων θα υπάρχει και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έτσι ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση από τον υπεύθυνο της βραδιάς για ότι συμβαίνει.

Το κόστος συμμετοχής είναι 35€/ παιδί και περιλαμβάνει τα πάντα (δραστηριότητες, προβολές, φαγητό) εκτός από τον υπνόσακο.

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

ermhs.jpg

Μετά από την επιτυχημένη παράσταση: «Ο κύριος Κιχ και το Μυστικό κουτί των Ήχων», που παρουσιάστηκε για 2 συνεχόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή για την πλούσια δράση της στο χώρο του θεάτρου για παιδιά (παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό κ.α.), ανανεώνει τη συνεργασία της με το «Θέατρο Τ» με την ευρηματική θεατρική παράσταση:«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή».

«Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!».

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16
Παραστάσεις: Από την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, και κάθε Κυριακή, στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 €
Ηλικίες: Από 2,5 έως 10 ετών

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ ένα γλάρο να πετάει

gatos.jpg

Μια γλαροπούλα, η Κενγκά, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας, από το πετρέλαιο. Πριν όμως καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά, καταφέρνει μια τελευταία πτήση σ ένα μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός! Ο γάτος ο Ζορμπάς! Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά, ένα καλό πλάσμα και τον εμπιστεύεται με ότι πολυτιμότερο έχει… το αυγό της… Του ζητάει να υποσχεθεί 3 πράγματα: ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και… ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι…

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Δον Κιχώτης

don.jpg

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Δον Κιχώτης του Μιγκουέλ Θερβάντες, που αποθεώθηκε από 100 χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, ανεβαίνει στο Θέατρο Κολοσσαίον της Θεσσαλονίκης από τις 13 Οκτωβρίου 2018, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού αυτού κειμένου και να μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας, που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα σε όλες τις εποχές.

Η παράσταση ζωντανεύει τις συναρπαστικές περιπέτειες του «μεγαλοφάνταστου ιδαλγού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργού μερικών από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, όπως Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων και Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας. Το κείμενο του βραβευμένου ποιητή, Στρατή Πασχάλη, που διασκεύασε το μυθιστόρημα του Θερβάντες με σεβασμό στις ιδέες και την πλοκή του, εξιστορεί το μαγικό ταξίδι του Κιχώτη μπολιάζοντάς το με στοιχεία από την commedia del’arte και το θέατρο του δρόμου, συνδέοντας τον ρομαντικό μύθο του περιπλανώμενου ιππότη με το σήμερα. Τη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός και τους στίχους ο βραβευμένος ποιητής, Μιχάλης Γκανάς, ενώ για τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια υπεύθυνος είναι ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Οι συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού –δημιουργού της θρυλικής Λιλιπούπολης και των Μυστικών του κήπου– συνομιλούν με τη λαϊκή μουσική του 17ου αιώνα, εποχή έκδοσης του Δον Κιχώτη, και χαρίζουν στην αφήγηση ένα παιγνιώδες, ανατολίτικο και ισπανικό χρώμα που φτάνει ως το σύγχρονο φλαμένκο.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη

Κάθε Σάββατο 5:30 μμ και Κυριακή 11:30 πμ

Τις καθημερινές 10:00πμ για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Τιμές εισιτηρίων: 12 €, & 7 € για σχολεία

Ο μολυβένιος στρατιώτης

stratiwths.jpg

Μέσα από τη ρομαντική ιστορία του Μολυβένιου και της Μπαλαρίνας, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» αγγίζει έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες, μιλώντας για τη δίχως όρους και όρια αγάπη, για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, για τον σεβασμό και την ειλικρίνεια, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας. Σε μια εποχή που η τεχνολογία μας φέρνει κοντά, αλλά ταυτόχρονα μας κρατά μακριά από τον εαυτό μας και τους άλλους, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να παί-ΖΟΥΜΕ ουσιαστικά και ΜΑΖΙ.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 για το κοινό | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250 303)
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ ανέργων (απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας στο ταμείο) | 10€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr | 10€ κανονικό | 9€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)

Ο μάγος του Οζ

oz.jpg

Η «Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης» επέστρεψε με την αγαπημένη περιπέτεια φαντασίας «Ο Μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ, σε σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη και απόδοση κειμένου Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής, ηθοποιοί, ζογκλέρ, χορευτές, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας! Νοήματα ζωής, γέλιο, χαρά, διασκέδαση, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «διδάσκουν» με τον πιο ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο ότι κάθε τι που αναζητάει κανείς βρίσκεται στη προσωπική και εσωτερική του δύναμη, την ψυχή του. Οι θεατές περιηγούνται στη χώρα του Οζ μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν πως η μαγεία του Ουράνιου Τόξου υπάρχει δίπλα τους αρκεί να θέλουν να την δούνε.

Info:

ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, Παρασκευοπούλου 9
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ..
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12 ευρώ. Προπώληση: 10 ευρώ. Άνεργοι/ Πολύτεκνοι/ Οικογενειακό (πάνω από 4 άτομα): 8 ευρώ

Η πεντάμορφη και το τέρας

teras.jpg

Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. Σύγχρονο και ταυτόχρονο άχρονο και διαχρονικό, το παραμύθι της Πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο καθηλωμένο από πλαστές εικόνες, επιφανειακό, που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να είναι η λύση;

Η ιστορία έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων από την Walt Disney Animation Studios το 1991 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, ενώ το 2017 έγινε και ταινία από τη Walt Disney και την Mandeville Films.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ και με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)

Ροσσινιάδα

rossiniada.jpg

Οι πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα: «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τελλος», «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι», καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, όπως: «Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες» κ.ά, ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου επί σκηνής.

Με κοστούμια εποχής, βίντεο, εικαστικές παρεμβάσεις, ευφάνταστες χορογραφίες και πολλούς αστεϊσμούς που αποδίδονται με θεατρικό λόγο και όχι οπερετικό, το έργο έχει ως στόχο να νιώσουν οι μαθητές ότι η όπερα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική!

Παίζουν: Ζαφείριος Αγγελόπουλος, Μαριλένα Ζουμπούλογλου, Νικόλ Κουνενιδάκη, Δήμητρα Σιδερίδου, Πέτρος Πουτιός

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Info:

Από 20 Οκτωβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ ΑRT, Αγ.Παντελεήμονος 10 Καμάρα, 2310208 007
Παραστάσεις: Σάββατο 5.15 μμ Κυριακή 5:15 μμ (καθημερινές για σχολεία)
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 8 €, Ταμείο: 10 €

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

alikh.jpg

Ποια είναι η Αλίκη;

Είναι ένα κορίτσι. Είναι όλοι μας. Η Αλίκη είμαστε εμείς.

Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων;

Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται.

Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά.

Μια ζωή επαναστατική, εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να ονειρεύεσαι.

Αυτή τη θεατρική χρονιά συστήνεται στα παιδιά η πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα σε όλο τον κόσμο! Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Info:

Κάθε Κυριακή, Ώρα: 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων,

32 ευρώ Οικογενειακό (2 ενήλικες + 2 παιδιά), 7 ευρώ Ομαδικό άνω των 15 ατόμων

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, Μεταμορφώσεως 7-9

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Oneira.jpg

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ, παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης εμπνέεται και παίρνει αφορμή αυτή την σχολική χρονιά, από τη πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ:

«Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων…»

και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, το κείμενο που αγαπούν όλοι.

Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η Βασίλισσα των Ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο, όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Ξεκαρδιστική διασκευή, μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις 11:30 & 15:00
Τιμές εισιτηρίου : κανονικό 10 ευρώ, παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων 8 ευρώ
Ομαδικό άνω των 15 ατόμων 7 ευρώ,
Οικογενειακό (δύο ενήλικες + 2 παιδιά) 32 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Κοντραφούρη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

mmst.jpg

Η jazz στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με το όνομα του Γιώργου Κοντραφούρη. Μοναδικός ερμηνευτής, έχει συνεργαστεί για περισσότερο από τρεις δεκαετίες με σπουδαίες προσωπικότητες της διεθνούς jazz σκηνής.

Στο ρεσιτάλ του στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια επιλογή από την εκτενή δισκογραφία του.

Πρόγραμμα

C. Mingus Orange was the color of her dress, then blue silk
G. Kontrafouris Two seasons
One moment
Desire of the hands
Anna in waiting
Undercover
Το καράβι του δάσους

Info:

Ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Κοντραφούρη
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 – 20:30
Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ)

Εισιτήρια
Κανονικό – 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο
Μειωμένο – 6 ευρώ προπώληση, 8 ευρώ ταμείο
Ελεύθερη είσοδος σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ και σπουδαστές του ΚΩΘ με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας.

To Ensemble MusikFabrik στην Αίθουσα δοκιμών Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης»

en.jpg

Την περίοδο 8-11 Νοεμβρίου 2018, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα σύγχρονης μουσικής διεθνώς, το ENSEMBLE MUSIKFABRIK θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος COMPOSER COLLIDER EUROPE (http://composer-collider-europe.de/), στο οποίο συμμετέχουν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., η Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και η Βασιλική Ακαδημία της Χάγης.

Η παραμονή του ENSEMBLE MUSIKFABRIK τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με την συναυλία και τις ανοικτές πρόβες, οι μουσικοί του MUSIKFABRIK θα πραγματοποιήσουν εργαστήριο με τίτλο SPIELBAR στο οποίο το κοινό – όχι απαραιτήτως μουσικό – σε συνεργασία με τους μουσικούς του συγκροτήματος θα συμμετάσχει σε μια δημιουργική διαδικασία παραγωγής συνθέσεων με ήχους, με οποιουσδήποτε ήχους (όχι μουσικών οργάνων), μια διαδικασία ελεύθερου ή καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, γραφικής σύνθεσης και εσωτερικού δημιουργικού διαλογισμού με τους ήχους. Οι μουσικοί του MUSIKFABRIK θεωρούν πως η σύγχρονη μουσική δεν είναι μόνον η μουσική που παίζεται από εξειδικευμένους στο είδος μουσικούς για ένα περιορισμένο κοινό αλλά μπορεί – και πρέπει – να παράγεται από την ανεμπόδιστη, δημιουργική έκφραση του καθενός μας.

Info:

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, 21:00
Αίθουσα δοκιμών Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης», Λεωφόρος Νίκης 73
Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα
Εργαστήρια SPIELBAR
Σάββατο 10/11, 18:30-21:30
Κυριακή 11/11, 16:00-19:00

Συναυλία για τα 30 χρόνια της ΕΡΤ3 στη Ροτόντα

Synaylias.jpg

Συναυλία για τα 30 χρόνια της ΕΡΤ3 διοργανώνει στη Ροτόντα ο 9.58fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, στις 20:00.

Τραγουδούν οι Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Νικολούδης και Ναταλία Λαμπαδάκη και στο πιάνο συνοδεύουν οι Γιάννης Φιλιππουπολίτης και Σάκης Λάιος. Στην ανάγνωση κειμένων είναι ο Γιάννης Τσολακίδης. Η επιμέλεια του προγράμματος είναι του Δημήτρη Νικολούδη και του Γιάννη Τσολακίδη.

Η είσοδος είναι δωρεάν μόνο με αριθμημένες προσκλήσεις που διατίθενται από το Ραδιόφωνο (Αγγελάκη 14), ενώ η συναυλία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 σε απευθείας σύνδεση.

The Met: Live in HD: Μάρνι στο Μέγαρο Μουσικής

Mmth.jpg

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά το ρομαντικό έπος «Το Κορίτσι της Δύσης» με τον συγκλονιστικό Jonas Kaufmann, παρουσιάζει την σύγχρονη όπερα «Μάρνι» το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 19:55.

Η «Μάρνι» αποτελεί ένα δημιούργημα του Nico Muhly, ο οποίος βασίστηκε σε δυο πηγές : Το μυθιστόρημα του Winston Graham γραμμένο το 1961 και το ομώνυμο, γεμάτο σασπένς θρίλερ του Alfred Hitchock που προβλήθηκε το 1964. Η νέα αυτή παραγωγή που εκτυλίσσεται σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, κάνει φέτος πρεμιέρα στη Met και στο πρόγραμμα Live in HD, αφού είχε προηγουμένως ανέβει με μεγάλη επιτυχία το 2017 στην English National Opera, με την οποία έχει γίνει και η συμπαραγωγή της Metropolitan Opera.

H Isabel Leonard εμφανίζεται στον ομώνυμο ρόλο, ενσαρκώνοντας μια νέα γυναίκα η οποία δημιουργεί και υποδύεται συνεχώς διαφορετικές ταυτότητες, τις οποίες χρησιμοποιεί σε μια σειρά από απάτες. Ο Christopher Maltman εμφανίζεται ως Μαρκ Ρούτλαντ και ερμηνεύει εκπληκτικά τον χαρακτηριστικό ρόλο του εκβιαστή συζύγου της, ειδικά την σοκαριστική σκηνή της απόπειρας βιασμού της Μάρνι. Ο Iestyn Davies είναι στον ρόλο του αδελφού του Τέρι Ρούτλαντ, η Janis Kelly εμφανίζεται ως κα. Ρούτλαντ, και η περίφημη mezzo-soprano Denyce Graves είναι η μητέρα της Μάρνι. Ο Robert Spano κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας.

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 25ης Μαρτίου και Μ. Κάλλας

Πότε: 10/11/2018

Ώρα έναρξης: 19:55

Οι Gadjo Dilo στο Block 33

Dilo.jpg

Οι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Block 33 για μια και μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 10 Νοεμβρίου!

Οι μελωδίες του πρωτεργάτη της gypsy jazz Django Reinhardt συναντούνται με αυτές του Χιώτη και του Τσιτσάνη δημιουργώντας τον μοναδικό ήχο των Gadjo Dilo, αυτόν που οι ίδιοι αποκαλούν “Manouche De Grec”. Τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα.

Επί σκηνής οι Gadjo Dilo εντυπωσιάζουν με την μουσικές τους δεξιότητες και το πάθος τους που παρασύρει το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους.

Ιnfo:

Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Block 33
26ης Οκτωβρίου 33

Tιμές Εισιτηρίων

8 ευρώ (περιορισμένα)
11 ευρώ (προπώληση/ανέργων/φοιτητών)
13 ευρώ (ταμείο)

Διογένης Δασκάλου στο Mylos Club

daskaloy.jpg

Με στόχο το επίδομα;

Μια θέση στο δημόσιο;

Αριστερά ή δεξιά, ίδια είναι τα λεφτά;

Τελικά υπάρχουν;

Τι είναι η Νότιος Μακεδονία;

Η Βόρεια Κύπρος;

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα ;

Η ουτοπία ήταν και θα ‘ναι Ελληνική;

Όσο βαρούν τα ένσημα βαρούν και τα βαρέα ;

Πώς τα καταφέρνουμε αφού δεν;

Γιατί μου λες πως δεν σου γράφω, αφού δεν λαβαίνεις ;

Όταν σου κάνω αναπάντητη γιατί δεν απαντάς;

Όταν συμφωνούμε γιατί διαφωνούμε;

Θέλω να αυτοπροσδιοριστώ και οι άλλοι δεν μ’ αφήνουν;

Θέλω να με δαγκώσουνε μα όλοι τους με πίνουν;

Πώς φτάσαμε ως εδώ και ακόμη παραπέρα;

Βρακί δεν έχει ο κ@λος μας… μα πήρε πολύ αέρα!

Αλήθεια, τι μεσολάβησε απ’ το «μεγάλε» ως το «αγόρι μου».

Είναι δυνατόν το επίσημο «σνακ» της ανάπτυξης να είναι τα «μπατιρόσπορα»;

Φρέντο, νύχια και καπνό 100%! Δεν με νοιάζει αν θα φάω έχω tablet κινητό!

Ο «ΕΚΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» είναι εδώ για γέλιο μέχρι τελικής πτώσης υπό τους νέους, φρέσκους ήχους της janabet brass band τους θρυλικούς MONIE & MONIE CONNIENTE.

Info:

Σάββατο 10, 17, 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου2018
Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ώρα έναρξης 22:30
Είσοδος: 10€

Οι Active Member στο Principal Club Theater

Ac.jpg

Εφ’ όλης της ύλης συναυλία των Active Member στο Principal Club Theater με τραγούδια από το ξεκίνημά τους ως τώρα.

Οι Active Member για μια εμφάνιση στο Principal Club Theater, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Info:

Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 23

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Eισιτήριο: Ταμείο 12 ευρώ

ΝΕΦΑΛΟ Project στο Μύλος Club

nefalo.jpg

Ο Γιώργης Μανωλάκης, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος συμπράττουν και συνδυάζουν τις μουσικές τους καταβολές στο ΝΕΦΑΛΟ Project.
Έχοντας ως βάση το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, παίζουν και ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο συνθέσεις του Γιώργη Μανωλάκη και μουσικές από την Κρήτη.

Μαζί τους επί σκηνής ο αγαπημένος φίλος και συνεργάτης Μπάμπης Παπαδόπουλος, μέλος πλέον του εκπληκτικού αυτού project, συνοδεύει και συνοδεύεται δίδοντας το δικό του ηχόχρωμα.
Το περιεχόμενο είναι βασισμένο στην κρητική μουσική παράδοση με μια ματιά world jazz και στοιχεία αυτοσχεδιασμού. Ένα διαφορετικό μουσικό σύνολο με τέσσερις από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας υπόσχεται ιδιαίτερα ακούσματα ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Info:

Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία

Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ώρα έναρξης 22:30

Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό
Τηλ κρατήσεων: 6949 950530

Ο Πάνος Μουζουράκης επιστρέφει στο Fix Factory of Sound

moyzoy.jpg

Κυρίες και κύριοι και αγαπητά παιδιά That’s Life!

Μια παράσταση για το έτσι που είναι η ζωή.
Δηλαδή πώς έτσι;
Η ζωή είναι έτσι πάει να πει, χαρές, γέλια, δάκρυα, πόνος, επιτυχίες, έρωτες, σεξ, χωρισμοί, μοναξιές, παρέες, πάρτυ, απογοητεύσεις, ποτά, ξενύχτια, εκδρομές, γιορτές, απώλειες, λεφτά, αφραγκιές, ταξίδια, ότι δηλαδή γίνεται τραγούδι.

Η ζωή είναι έτσι σημαίνει ένα ατελείωτο πήγαινε έλα.

Αλέ και ρετούρ.

Όπου δηλαδή πετυχαίνουμε και τον Πάνο Μουζουράκη. Στο αλέ και στο ρετούρ. Μπαίνει και βγαίνει από τη χώρα. Με το ένα πόδι να τσαλαβουτάει ακόμα στα νερά του Mamma Mia και το άλλο στις μουσικές σκηνές της Ελλάδας. L.A. – Αθήνα μια παράσταση δρόμος.

Ο Πάνος Μουζουράκης λοιπόν επιστρέφει. Κανονικά επιστρέφει γιατί είχε φύγει. Και στήνει ένα πρόγραμμα για όσα από την ζωή του και την ζωή μας τραγουδιούνται. Δηλαδή για όλα. Όπως μόνο εκείνος μπορεί και ξέρει να το κάνει αυτό το «όλα».

Τον συνοδεύουν οι μουσικοί Ορέστης Πλακίδης (πλήκτρα, ενορχήστρωση), Αναστάσιος Βούκης (τύμπανα), Δημήτρης Φροσίνης (μπάσο), Άγγελος Τσιμιδάκης (κιθάρα), Σπύρος Λιβάνης (κιθάρα). Στον ήχο ο Ηλίας Καρούμπαλης.

Info:

Σάββατο 10 Νοεμβρίου
FIX FACTORY OF SOUND, 26ης Οκτωβρίου ,Θεσσαλονίκη 546 27
Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμές εισιτηρίων: 13ευρώ (προπώληση), 15ευρώ(ταμείο), 23ευρώ (καθήμενοι με ποτό).

Μελίνα Ασλανίδου live στο Vergina Theatro

aslanidoy.jpg

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την ξεσηκωτική σκηνική της παρουσία, η αγαπημένη Μελίνα Ασλανίδου υπόσχεται να μας χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της & την αστείρευτη ζωντάνια της σε ένα ανατρεπτικό μουσικό πρόγραμμα, να μας τα χαρίσει… όλα!

«Όλα δικά σου μάτια μου»

σε ένα εκρηκτικό live με κορυφαίες ερμηνείες, χορό, πάθος, συγκίνηση και τα πιο λατρεμένα τραγούδια!

Η είσοδος στο θέατρο επιτρέπεται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

H είσοδος στο καζίνο είναι προαιρετική & δεν απαιτείται εισιτήριο.

Info:

VERGINA THEATRO, REGENCY CASINO THESSALONIKI

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21.45
– ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.45

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Τραπέζια 4 θέσεων: 120€ (*)
Τραπέζια 5 θέσεων: 150€ (**)
Τραπέζια 6 θέσεων: 180€ (***)
VIP: 30€ (****)
Ζώνη Α: 25€ (****)
Ζώνη Β: 20€ (****)

Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώτα Νέγκα στο Stage

negka.jpg

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και γιορτάζουν για όλα εκείνα τα φαινομενικά ετερώνυμα που κρύβουν μέσα τους τις πιο αλληλένδετες δυνάμεις. Οι δυο τους δίνουν τα χέρια και ξεκινούν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον κάνοντας μια κυκλική πορεία που ενώνει τις κοινές τους καταβολές. «Όλα για όλα» που παίζονται στην καθημερινότητα μας, στα όνειρα μας, στην ίδια σκηνή.

Ο Βασίλης γίνεται η Γιώτα. Η Γιώτα γίνεται ο Βασίλης. Ανακαλύπτουν μαζί το λαϊκό τραγουδιστή που κρύβει εκείνος μέσα του και τη ροκ φιλοσοφία που ακολουθεί τη ζωή εκείνης. Διαβάζουν ο ένας στον άλλο τα σημάδια που αποδεικνύουν πως η ρίζα τους είναι μία και κοινή.

Ιnfo:

Κάθε Σάββατο στις 22:30

Stage Live – 26ης Οκτωβρίου 27

Μπουκάλι για 4 άτομα: 150 ευρώ

Μπουκάλι κρασιού για 2 άτομα: 75 ευρώ

Ποτό: 15 ευρώ

Τηλ. 2310.566768

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Club Vogue: Πέτρος Ιακωβίδης & STAN στο πλευρό της

teo.jpg

«Club Vogue»… αυτός είναι ο απόλυτος προορισμός της Θεσσαλονίκης και είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί την αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια Νατάσα Θεοδωρίδου!

Έχοντας στις «αποσκευές» της το απόλυτο HIT της χρονιάς «Δεν με Αφορά» συναντά επί σκηνής τον Πέτρο Ιακωβίδη – με τον οποίο συνεχίζουν την επιτυχία που σημείωσαν μαζί στο «FANTASIA» – και τον STAN που έρχεται να σφραγίσει και επί σκηνής την πολυετή συνεργασία του με τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι νύχτες στη Θεσσαλονίκη αποκτούν άλλο νόημα, έχουν άρωμα «Club Vogue» και σίγουρα μας αφορά να τις ζήσουμε!

Info:

Club Vogue, 26ης Οκτωβρίου 23, Θεσσαλονίκη
Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2310550000 / 2310550300

Η Άννα Βίσση στο BARBARELLA Live Party

anna.jpg

Η κορυφαία ελληνίδα star ήρθε για να αλλάξει τα βράδια μας, στο BARBARELLA Live Party.

Η Άννα Βίσση έχοντας συμπληρώσει τρία επιτυχημένα χρόνια στην Αθήνα στη σκηνή του «Hotel Ερμού», το μουσικό της σπίτι όπως λέει η ίδια, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Μαζί με την 13μελή της μπάντα στήνει ένα ανατρεπτικό show με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες σε πολύ ιδιαίτερες διασκευές. Ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια που αγαπήσαμε, που χορέψαμε, με τα οποία ερωτευτήκαμε!

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Άννα Βίσση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Barbarella Live Party, Βασ .Ηρακλείου 43

Τηλ.Κρατήσεων : 2310 227 444

Σάκης Ρουβάς και Στέλιος Ρόκκος στο FIX

roybas rokkos 2.png

Η συνεργασία έκπληξη των δυο αγαπημένων καλλιτεχνών που θα ανατρέψει τα δεδομένα διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Σάκη και του Στέλιου, και τραγούδια αγαπημένα σε έξυπνες & αναπάντεχες διασκευές αλλά και ντουέτα που θα παρασύρουν το κοινό σε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης!

Η ευρηματική σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη δημιουργεί επίσης την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα non stop party υψηλών προδιαγραφών!

Ο κορυφαίος Έλληνας Star και ο ξεχωριστός καλλιτέχνης Στέλιος Ρόκκος, επιστρέφουν στην ίδια σκηνή μετά από την πρώτη τους αξέχαστη και άκρως επιτυχημένη συνεργασία με την υπόσχεση να σας συναρπάσουν!

Στο σχήμα συμμετέχουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες όπως ο Άκης Δείξιμος, η Κατερίνα Λιόλιου, η Κασσιανή Λειψάκη, και η Σοφία Στρατή.

Info:

Έναρξη 9 Νοεμβρίου- Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως και τις 2 Δεκεμβρίου

FIX NIGHT CLUB, 26ης Οκτωβρίου 15

Κρατήσεις: 231 051 4511

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.