• 18 Απριλίου 2024,

Μια ατυχία κι εντατικές εργασίες στη δημοτική καπναποθήκη

 Μια ατυχία κι εντατικές εργασίες στη δημοτική καπναποθήκη

Εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες στο κτήριο της δημοτικής καπναποθήκης ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να ετοιμασθεί, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μετά από παρέλευση όχι μόνο ετών αλλά δεκαετιών. Το κτήριο που βρίσκεται στην πλατεία Καπνεργάτη είναι άτυχο. Την Τρίτη σημειώθηκε βλάβη στο σύστημα κλιματισμού και θέρμανσης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χώροι του.

Εξαιτίας των νερών, που πάντως δεν οφείλονταν στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, δε λειτούργησε χθες προσωρινά η έκθεση που φιλοξενείται στο ισόγειο του κτηρίου. Από την άλλη, τα καλά νέα αφορούν στην εντατική εξέλιξη των εργασιών για την επίπλωση και την ολοκλήρωση του έργου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι εργάζονται καθημερινά στη δημοτική καπναποθήκη, στους πολλούς και τεράστιους χώρους του ακινήτου, προετοιμάζοντάς το ώστε να παραδοθεί προς λειτουργία και χρήση.

Αν και αυτό δεν είναι τόσο απλό, αφού επιβάλλεται να εκπονηθούν επιπλέον μελέτες, για τη μεταφορά και τη στέγαση στο κτήριο μουσείων, οι τελευταίες εργολαβίες φαίνεται ότι οδεύουν σε φάση ολοκλήρωσης. Έτσι δεν αργεί ο χρόνος που η Καβάλα θα επωφεληθεί ενός σημαντικού έργου, θα χρησιμοποιήσει έως και το τελευταίο του τετραγωνικό μέτρο ενός ιστορικού για την περιοχή ακινήτου.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ

Δημοπρατήθηκε το έργο «Επισκευές – Συντηρήσεις στο Δασάκι των Πεντακοσίων», συνολικού προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, από ιδίους πόρους του Δήμου Καβάλας, με έκπτωση 46 %.

Το έργο αφορά εργασίες επισκευής, συντήρησης και κατασκευής μικρής

κλίμακας στον υφιστάμενο χώρο στο Δασάκι των Πεντακοσίων του Δήμου Καβάλας.

Ειδικότερα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν τα ακόλουθα:

– Ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ.

– Αντικατάσταση των τεσσάρων ιστών εξωτερικού φωτισμού του γηπέδου μπάσκετ και των προβολέων με νέους τύπου led και αντικατάσταση του αντίστοιχου δικτύου εξωτερικού φωτισμού.

– Επιστρώσεις με σχιστόπλακες, χρωματισμοί των υφιστάμενων επιφανειών τοίχων και εφαρμογή επίστρωσης antigraffiti, τόσο στο υφιστάμενα κτίρια, όσο και στον χώρο του γηπέδου.

– Ανάπλαση υφιστάμενου περιβάλλοντος χώρου με τοποθέτηση κάδων, βρυσών, παγκάκια, μεταλλικών κιγκλιδωμάτων.

– Τοποθέτηση πυροσβεστικών φωλιών.

– Συμπλήρωση και επιδιόρθωση της υφιστάμενης ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται.

– Λοιπές εργασίες.

Αναμένεται η συμβασιοποίηση του έργου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

 

Διαβάστε επίσης