Στις 16 και 17 Ιουνίου 2018 στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ακτή «ΜΠΑΤΗΣ» στην πανέμορφη πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας ΚΑΒΑΛΑΣ (Ο.Α.Ξ.Κ) διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την 1η αγωνιστική του 7ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2018.

Συμμετείχαν 36 αθλητές και 7 αθλήτριες από όλη την επικράτεια σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από την Ε.Φ.Ο.Α.

Προσέφεραν ένα συναρπαστικό θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις αδειοδοτημένες αθλητικές εγκαταστάσεις της παραλίας του «ΜΠΑΤΗ» το Σαββατοκύριακο.
Διεξήχθησαν 33 παιχνίδια σε 3 κατηγορίες . Δυάδες ανδρών 18. Τετράδες ανδρών 8. Μικτές δυάδες 7.

Στις Δυάδες Ανδρών το Σάββατο 16/6 ο Ι.ΜΥΛΩΝΑΣ και ο Φ.ΚΑΡΑΒΙΑΣ του συλλόγου της Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ κατέκτησαν την 1η θέση της κατηγορίας με 525,70 πόντους. Στην 2η θέση κατέκτησαν ο Ι. ΙΩΑΚΕΙΜ και ο Α. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ του Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ με 403,92 πόντους και την 3η θέση για την κατηγορία του πρωταθλήματος κατέλαβε μια ομάδα από τον Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ με τους Ν.ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ και Μ. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ με σκορ 330,43 πόντους

Στις Μικτές Δυάδες την Κυριακή 17/6 ο Μ .ΜΑΛΤΕΖΗΣ και η Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ του συλλόγου PASARELLAS CLUB πήραν άνετα την 1η θέση με σκορ 354,21 πόντους, την 2Η Θέση ο Α. ΜΠΟΤΣΗΣ και η Ε. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ με σκορ 283,96 πόντους από τον Α.Ο.Ξ ΑΙΓΙΝΑΣ. και στην 3η θέση ο Α.ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ και η Α.ΚΕΚΕΤΖΗ από τον σύλλογο του Ο.Α.Ξ ΚΑΒΑΛΑΣ με σκορ 241,48… πόντους.

Στις Τετράδες Ανδρών μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι που χειροκρότησαν θερμά όλοι οι θεατές, η ομάδα του συλλόγου Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με τους Φ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ-Γ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ-Φ.ΚΑΡΑΒΙΑ –Ι. ΜΥΛΩΝΑ σκαρφάλωσαν στους 1027,11 πόντους κάνοντας ρεκόρ πόντων στην κατηγορία των ανδρικών τετράδων μετά τις αλλαγές των κανονισμών.

Στην 2η θέση των αγώνων του πρωταθλήματος οι Α.ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, Ι.ΙΩΑΚΕΙΜ, Κ. ΒΟΥΛΤΣΙΟΣ, Κ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ του Α.Ο.Ξ. Καβάλας με σκορ 737,06 πόντους. Στην 3η Θέση για την ομάδα του ΑΟ.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ με τους Ε.ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, Ν.ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ, Ε.ΣΠΥΡΟΥ και Μ.ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ με σκορ 607,82 πόντους.

Εξαιρετικές επιδόσεις παρουσίασαν επίσης και άλλες ομάδες που τερμάτισαν σε υψηλές θέσεις τις γενικής κατάταξης. Στις δυάδες ανδρών οι Γ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ και Δ. ΚΑΤΣΗΣ του Συλλόγου Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ τρίτοι γενικής με 349,08 πόντους.

Στις τετράδες ανδρών δεύτεροι γενικής ήρθαν οι Γ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, Κ.ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ, Δ.ΚΑΤΣΗΣ, και Σ. ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ του συλλόγου Ο.Ρ.Κ.ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με σκορ 875,39 πόντους.

Κατόπιν των αποτελεσμάτων της 1ης Αγωνιστικής του 7ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2018 η βαθμολογία των συλλόγων διαμορφώνεται ως εξής:

ΜΙΚΤΕΣ ΔΥΑΔΕΣ:

1. PASARELLAS CLUB 12 βαθμοί.
2. Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ 9 βαθμοί.
3. Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ 7 βαθμοί.

ΔΥΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 12 βαθμοί.
2. Ο.Α.Ξ.ΚΑΒΑΛΑΣ 9 βαθμοί.
3. Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ 7 βαθμοί.
4. PASARELLAS CLUB 5 βαθμοί.
5. Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ 3βαθμοί.

ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 12 βαθμοί.
2. Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ 9 βαθμοί.
3. Α.Ο.ΡΑ.ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ 7 βαθμοί.
4. Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ 5 βαθμοί.

Η Α ΄Επιδιαιτητής των αγώνων Α. ΡΟΖΗ έμπειρη και στιβαρή στα καθήκοντα της με βοηθό της τον Η. ΤΕΛΙΔΗ τα πήγαν άψογα αφού εισέπραξαν τα συγχαρητήρια όλων.
Οι χειριστές του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής πόντων MOBICS-EYES Ε. ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ( πρόεδρος του ΑΟΞ ΛΑΡΙΣΑΣ ) και Δ. ΤΑΝΤΑΛΙΔΗΣ με υποδειγματικό τρόπο έφεραν εις πέρας την τεχνική υποστήριξη των αγώνων αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τα λιγοστά προβλήματα που προέκυψαν.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ μέλος του Δ.Σ. της Α’ ΕΣΑΞ για μια φορά ακόμα κάλυψε εθελοντικά τον τομέα της μουσικής και τον ήχο των αγώνων με την αξιοθαύμαστη εμπειρία του.

Ο χορηγός του Πρωταθλήματος «TRETORN» συνεχίζει την πολύτιμη παρουσία του στο Beach-Racket προμηθεύοντας με μπαλάκια όλους τους επίσημους αγώνες καλύπτοντας μια βασική ανάγκη που δεν είναι άλλη από αξιόπιστες μπάλες υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Στη λήξη των αγώνων εκτός από τις απονομές μεταλλείων στους νικητές , ο σύλλογος της ΚΑΒΑΛΑΣ δείχνοντας την ευαισθησία του τίμησε με πλακέτες ανθρώπους της Ξυλορακέτας , που έχουν προσφέρει και προσφέρουν ακόμη για την αναγνώριση και την ανάπτυξη του αθλήματός μας. Τιμήθηκαν οι κ.κ , Γ.ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ταμίας της Α’ ΕΣΑΞ , Ι. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Ξ. , Δ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ την πλακέτα του την παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου PASARELLAS CLUB. κ. Γ.ΧΡΟΝΙΟΥ.

O Πρόεδρος του Ο.Α.Ξ.ΚΑΒΑΛΑΣ κ. Κ. ΒΟΥΛΤΣΙΟΣ παράδωσε αναμνηστική πλακέτα τιμής ένεκεν στον Πρόεδρο της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. Γ. ΚΟΣΜΑ και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες για την παρουσία τους σε αυτή την 1η Αγωνιστική διοργάνωση.

Η 1Η Αγωνιστική του 7ου Πρωταθλήματος έκλεισε με την σύντομη ομιλία του Προέδρου της Α’ Ε.Σ.Α.Ξ. κ. Γ.ΚΟΣΜΑ , δίδοντας συγχαρητήρια στον Πρόεδρο .Κ. ΒΟΥΛΤΣΙΟ και στο Δ.Σ. του Ο.Α.Ξ.Κ. για την πρώτη Πανελλήνια και άκρως επιτυχή διοργάνωση. Ευχαρίστησε θερμά για την ζεστασιά και την φιλόξενη διάθεση όλων των ανθρώπων του συλλόγου του Ο.Α.Ξ.Κ. , οι οποίοι προσπάθησαν να μην λήψη τίποτα στους επισκέπτες φίλους , αθλητές κ.λ.π.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό έδωσε «ραντεβού» στον επόμενο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, στην παραλία της ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ στις 7 & 8 Ιουλίου 2018.

Τους αγώνες παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός προπονητής του Τένις κ. Χ. ΜΟΥΡΤΖΙΟΣ ο οποίος έκανε και απονομή μεταλλείων.

Τέλος στην καλή διοργάνωση συνετέλεσαν και οι τοπικοί χορηγοί των αγώνων με προεξάρχοντα τον Δήμο ΚΑΒΑΛΑΣ που στήριξε τους αγώνες μας από κάθε άποψη, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και τιμούμε την συμβολή τους.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την εποπτεία της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και υπό την Αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.

Video highlights
Previous articleΤους κάνει πλάκα ο Νικ!
Next articleHighlights: Queen’s 5η ημέρα