Καβάλα: Παιδιά… «σε μια σκηνή θεάτρου»

Το θεατρικό τμήμα παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης παρουσιάζει την παράσταση “Σε μια σκηνή θεάτρου όπου όλα είναι μαγικά” των Κατερίνα Μπάκα- Ματιάτου και Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, που διασκεύασε και σκηνοθετεί η Λία Παπαστρατάκη.
Το έργο θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο Ελευθερούπολης “Φρίξος Παπαχρηστίδης”, το προσεχές Σαββατοκύριακο, στις 7.30 το πρωί.

Η παράσταση
Πού θα μπορούσε να συναντηθεί ένας Αρλεκίνος από την Ιταλία με μια Γιαπωνέζα χορεύτρια ή ο Σαίξπηρ με τον Τσέχωφ; Μα που αλλού; «Σε μια σκηνή θεάτρου όπου όλα είναι μαγικά»! Μέσα από το παραμυθένιο ταξίδι του Ορφέα και της Αντιγόνης, και με τη βοήθεια μιας μούσας, γνωρίζουμε τα διάφορα είδη θεάτρου, από το αρχαίο δράμα έως το μιούζικαλ και τα διάφορα στάδια προετοιμασίας της παράστασης, μέχρι την πρεμιέρα. Ακολουθήστε μας σε μια περιπέτεια με απρόβλεπτες εξελίξεις «κάτω από φώτα και προβολείς, δίπλα από λόγια που ψιθυρίζουν οι υποβολείς».

Καβάλα: Παιδιά… «σε μια σκηνή θεάτρου»Οι συντελεστές
Κείμενο: Μπάκα- Ματιάτου Κατερίνα, Στρίκου-Τομοπούλου Παναγιώτα
Σκηνοθεσία /Διασκευή/Μουσική επιμέλεια: Παπαστρατάκη Λία
Χορογραφίες/Κίνηση: Βασιλείου Κατερίνα
Κατασκευή σκηνικών: Παπαευαγγέλου Βασίλης
Φωτισμοί: Κάτσικας Βασίλης
Φροντιστές σκηνής: Γεωργίου Άννα, Φιλιππίδου Σοφία, Φιλιτσοπούλου Βούλα
Υποβολείο: Γούναρη Σοφία
Επιμέλεια Αφίσας/Προγράμματος: Καλλιοπίτσα Ελένη

Παίζουν
Βαβατζάνη Αλίκη, Γιαμαλίδης Δημήτρης, Γιαμαλίδης Λευτέρης, Δεληγιάννης Θανάσης, Δελημαρίνου Μορφούλα, Καπατζιά Μαρία, Καπατζιά Σοφία, Κατσαρού Ανθή, Κεχαγιάς Αλέξανδρος, Μασσάκα Δέσποινα, Μποσμπότη Νεφέλη, Μωραΐτης Κωνσταντίνος, Παναγιωτίδου Σαββίνα, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Παπαδοπούλου Μαργαρίτα, Σταματάκης Δημήτρης, Στυλιανού Έλενα, Τσακαλίδης Παύλος, Φορόπουλος Πλάτων, Χαλοφτίδης Αλέξανδρος,,Χαλοφτίδου Βενετία, Χυτίου Μαρία

*Οι εικόνες για την αφίσα και το πρόγραμμα προέρχονται από το ομώνυμο βιβλίο «Σε μια σκηνή θεάτρου όπου όλα είναι μαγικά», εκδόσεις Κέδρος (2006) σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος