• 29 Μαρτίου 2024,

Αυξημένες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

 Αυξημένες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας Σάββας Τακίδης σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε σε όλη την περιφερειακή ενότητα η κακοκαιρία της Δευτέρας. Τα τελευταία εκ των προβλημάτων επιλύθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο κ. Τακίδης περιέγραψε την κατάσταση σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε μεγάλη βλάβη αλλά αρκετές μεμονωμένες και διάσπαρτες βλάβες στα χωριά και στο νησί της Θάσου.

Όπως εξήγησε οι περισσότερες βλάβες αποκαταστάθηκαν γρήγορα. Χθες το πρωί απέμειναν να αποκατασταθούν βλάβες στο Μυρτόφυτο και το Παλαιοχώρι όπου οι αγωγοί ήταν κομμένοι από τον αέρα και το χιόνι. Νωρίς χθες το πρωί ένα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ με επιπλέον προσωπικό κινήθηκε στη Θάσο προκειμένου να ενισχύσει τους εργαζόμενους που δουλεύουν καθημερινά στο νησί.

Ο Σάββας Τακίδης παραδέχθηκε ότι όπου το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι υπόγειο τότε τα προβλήματα είναι σαφώς λιγότερα. Δήλωσε λοιπόν ότι έργα υπογειοποίησης του δικτύου θα συνεχιστούν και το νέο έτος, αυτή τη φορά στη Χρυσούπολη και μάλιστα θα είναι εκτεταμένα. Στην πόλη τα Καβάλας, παρατήρησε ο κ. Τακίδης, έχει υπογειοποιηθεί το 100% του δικτύου μέσης τάσης και της χαμηλής τάσης σε ποσοστό 40%. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το έργο υπογειοποίησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ κοστίζει τετραπλάσια σε σχέση με ένα έργο επέκτασης του εναέριου δικτύου.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης