• 28 Μαρτίου 2024,

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές, ισχύουν δύο πρόστιμα σε καταστήματα

 Απορρίφθηκαν οι προσφυγές, ισχύουν δύο πρόστιμα σε καταστήματα

Δύο προσφυγές επαγγελματιών της πόλης, υπευθύνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, απέρριψε πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Κατά συνέπεια ισχύουν τα αυστηρά πρόστιμα σε βάρος των ίδιων επιχειρήσεων, 1.900 και 1.200 ευρώ αντίστοιχα. Και οι δύο επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα προσφυγής στην επιτροπή του άρθρου 152. Παρόλα αυτά η νομοθεσία (ακόμη και η πιο πρόσφατη) δείχνει να μην αστειεύεται καθόλου.

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού οι δύο επιχειρήσεις (κοντά η μία στην άλλη) ελέγχθηκαν από την αστυνομία. Βρέθηκαν να μην έχουν άδεια μουσικών οργάνων. Η αστυνομία ενημέρωσε τη Διεύθυνση Υγείας κι αυτή το Δήμο Καβάλας. Το αρμόδιο τμήμα του οποίου τήρησε τα όσα προβλέπει ο νόμος 4442 του 2016. Σύμφωνα με άρθρο του οι επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν όχι μόνο άδεια μουσικών οργάνων αλλά και έκθεση μηχανικού που ειδικεύεται σε θέματα ηχομόνωσης!

Ο Δήμος Καβάλας επέβαλε τα δύο πρόστιμα κι οι επιχειρήσεις προσέφυγαν όπως είχαν δικαίωμα στην Αποκεντρωμένη. Βασικό τους επιχείρημα το ότι εξασφάλισαν εκ των υστέρων την άδεια που δεν διέθεταν την ώρα του ελέγχου. Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη απέρριψε και τις δύο προσφυγές, θέτοντας πάλι σε ισχύ τα δύο πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης