• 19 Απριλίου 2024,

Στα Αμισιανά έχουν εθνική γιορτή κάθε μέρα!

 Στα Αμισιανά έχουν εθνική γιορτή κάθε μέρα!

Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα στον κεντρικό δρόμο των Αμισιανών βρίσκονται τοποθετημένες σε κολώνες φωτισμού πλήθος ελληνικές σημαίες. Τόσο στη μια όσο και στην άλλη άκρη του δρόμου. Οι σημαίες αρχίζουν από την είσοδο του χωριού και φθάνουν έως περίπου την εκκλησία.

Μια κατάσταση υπερβολής κι εθνικιστικής έξαρσης που μόνο ξεκίνησε με αφορμή την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Από τότε μέχρι και σήμερα (αφού κανείς δεν απομάκρυνε τις σημαίες) τα Αμισιανά μοιάζουν να έχουν εθνική γιορτή κάθε μέρα! Κάποιες από αυτές λερώθηκαν, άλλες σχίστηκαν από τον αέρα αλλά ουδείς τις απομακρύνει.

Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του χωριού που δήλωσε πλήρη άγνοια γι΄ αυτόν που τοποθέτησε τις σημαίες, άρα είχε υποχρέωση να τις απομακρύνει. Κι άλλοι κάτοικοι που ρωτήθηκαν δεν έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις. Κάποιοι μίλησαν για τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού αλλά κι αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν ποιος έβαλε τις σημαίες, στις ιδιωτικές τους συζητήσεις δηλώνουν ότι τους ενοχλεί η διατήρηση τους αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Ο Δήμος Παγγαίου δεν ασχολείται, ίσως γιατί δε γνωρίζει την ύπαρξη τους ή έχει άλλες προτεραιότητες. Πρόκειται σίγουρα για κάτι παράξενο, αδικαιολόγητο και διαφορετικό που εδώ που φθάσαμε μπορεί να εξηγήσει μόνο ο Θεός… Μήπως τις έβαλε αυτός (αφού δεν προκύπτει ότι τις έβαλε κάποιος άλλος);

Διαβάστε επίσης