pravi.gr - Δελτίο Τύπου - Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης - καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά 

Δελτίο Τύπου - Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης - καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά13/08/2014 16:01

Δελτίο Τύπου / 13 Αυγούστου 2014

‘Ο,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!

 

Οι δημιουργικές εκδηλώσεις για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης στο πλαίσιο της καλοκαιρινής καμπάνιας του Future Library συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό όλο τον Ιούλιο. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κόσμο των χαρτών και να φτιάξουμε τους δικούς μας χάρτες των αντίθετων κόσμων. Ακούσαμε την ιστορία της Πηνελόπης που ύφαινε στον αργαλειό της και φτιάξαμε δημιουργίες στο δικό μας αυτοσχέδιο αργαλειό και γίναμε για λίγο μουσικοί συνθέτοντας τις δικές μας μελωδίες με πολλά μουσικά όργανα. Επίσης, φτιάξαμε τη χρονογραμμή μικρών ιστοριών και σχεδιάσαμε τη γη, τον ουρανό και με κολάζ προσθέσαμε όλα τα μέσα που συνδέουν τη γη με τον ουρανό, από αεροπλάνα μέχρι μπαλόνια. Τέλος, εξερευνήσαμε τον κόσμο της φυσικής και κάναμε εντυπωσιακά πειράματα μαθαίνοντας πώς λειτουργούν απλά καθημερινά πράγματα με βάση τους νόμους της φυσικής.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της Βιβλιοθήκης που είναι στο πλάι μας ακόμη ένα καλοκαίρι. Αυτές τις δύο εβδομάδες ήταν μαζί μας οι Ντάνα Ζαχαροπούλου, Μιράντα Μεφσούτ, Μαρία Σαμαρά, Φρόσω Σαραφούδη, Σουλτάνα Μητσόγλου, Μαρία Κοτζαμανίδου, Άννα Κεχαγιόγλου, Σοφία Τουφεξή, Ράνια Γιαβρίδου και Κώστας Ιορδάνογλου.

 

Οι δράσεις συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Ημερομηνία

Τίτλος – Ηλικίες

Δράση

Εμψυχωτές

Δευτέρα 18 Αυγούστου,

11:00-13:00

Μέρες μουσικής

 

Από 5 ετών

Γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα και φτιάχνουμε μικρές συνθέσεις για να ορίσουμε τους ήχους και τη σιωπή, τη μελωδία και το θόρυβο, το ρυθμό και την αρρυθμία.

Μαρία Παπανδρέου

Τετάρτη 20 Αυγούστου,

11:00-13:00

Η μέρα των ανέμων

 

Από 8-12 ετών

Κατασκευάζουμε έναν ανεμοδείκτη και μαθαίνουμε για το Βοριά και το Νοτιά, τον ανατολικό και το δυτικό άνεμο.

Σουζάνα Μουλάκη

Γιώργος Φωτίου

Παρασκευή 22 Αυγούστου,

11:00-13:00

Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!

 

Από 8-11  ετών

Διαβάζουμε το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα και απαντάμε στα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν.

Ειρήνη Μαρνά

Φρόσω Καραστεργίου

Δευτέρα 25 Αυγούστου,

11:00-13:00

Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο

 

Από 8-12 ετών

Βγαίνουμε έξω από τη Βιβλιοθήκη και ανακαλύπτουμε στη γειτονιά έναν κόσμο αντιθέτων που ορίζει το φυσικό μας περιβάλλον.

Ντίνα Τρούτπεγλη

Τετάρτη 37 Αυγούστου,

11:00-13:00

Η μέρα του σωστού και του λάθους. Σωστό ή λάθος;

 

Από 7-10 ετών

Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες και παίζουμε το παιχνίδι του σωστού και του λάθους με τους ήρωες των βιβλίων της βιβλιοθήκης.

Σουζάνα Μουλάκη

Παρθένα Ιωαννίδου

Παρασκευή 29 Αυγούστου,

11:00-13:00

Το μομπίλ των βιβλίων

 

Από 7-10 ετών

Κατασκευάζουμε ένα μομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τα αντίθετα και τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τους αντίθετους κόσμους.

Γιώργος Φωτίου

Φρόσω Καραστεργίου

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Σε όλες τις δράσεις υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης και στο τηλέφωνο 2592022545 ή στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, www.lib-elefth.gr. Για συνολικότερη ενημέρωση για την καμπάνια, έτσι όπως διαμορφώνεται σε όλες τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://summer.futurelibrary.gr/.

 

 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Πλατεία Αγίου Νικολάου 6, Τ.Κ. 64100

Τηλ. & fax: 2592022545

E-mail: mail@vivl-elefth.kav.sch.gr

Ιστοσελίδα: www.lib-elefth.gr


Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.


email επικοινωνίας
pravi.gr v.2.94 (170302) |35(79)|128314(347966)|5747944